Északi romantika és két sütemény a Müpában

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa Maraton nevű programsorozatának idei eseménye Északi romantika címen futott, dán, svéd, norvég és finn zeneszerzők műveit játszották különféle zenekarok. A koncertek több teremben óránként követték egymást, aki sorban mindent meg akart hallgatni, annak nagyon igyekeznie kellett. Mi hagytunk magunknak időt ejtőzni Edvard Grieg Szimfonikus táncok című műve és Jean Sibelius 1. szimfóniája között.

A Müpa igénytelen borkínálatára többször panaszkodott már B barátom, a pár éve indult P'Art kávézóban viszont eleinte elég jó sütemények voltak. Ezúttal nem fértünk be, annyian ültek bent és álltak sorban, viszont a folyosói pultoknál is nagyjából ugyanaz volt a választék, csak a tonkababos-csokis kockát nem láttam. Kértünk egy Rákóczi-túrósra emlékeztető példányt és egy svéd mandulatortát.

Mindkét sütemény a nem rossz, de nem is különösebben jó tartományba tartozik - 1300 forintért nem megható az ár/érték arányuk. Némi meglepetésemre villát nem adtak melléjük, ezt figyelmetlenségnek vélve rákérdeztem. Kiderült, hogy villa nincs, szíveskedjünk nélküle elfogyasztani a süteményt. Kézzel nem volt hozzá kedvünk, de aztán megoldottuk a feladatot a kávéskanalakkal.

Szerencsére nem vagyok a külsőségek rabja, a zene pedig jó volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése