Katalin, Judit, Viktor

Nem süteményekről (pl. Katalin-szelet, Judit-tekercs, Viktor-habcsók) lesz szó kivételesen, hanem a közéletünket (talán) felkavaró történésekről, amik a kevés hangsúlyos funkciót betöltő nőt felvonultató kormányzatunk két legfontosabb női szereplőjének tragikus hirtelenségű elvesz(t)éséhez vezettek.

A gaz ellenzéki (libernyák, dollárfinanszírozott, sorosista, genderista, etc.) sajtó némi spéttel kiderítette, hogy a nemzet egységét (hahaha) megtestesíteni hivatott Katalin tavaly kegyelmet adott egy pedofil ügyben érintett bűnözőnek. Katalin eleinte maszatolt, például ilyet sikerült mondania, hogy a kegyelmi döntések mindig megosztóak. Ebben erőset tévedett, mert ez a döntése nem volt megosztó. Némi kivárás után, illetve amikor úgy tűnt, hogy nagy számban tenyésző, jól fizetett médiaszoponcai nem tudják kimagyarázni a kimagyarázhatatlant, megszólalt Katalin főnöke, Viktor. Videójában bejelentette a gránitszilárdságú alaptörvény isten tudja hányadik módosítását, hogy a nemzet egységét kifejező tisztséget betöltő illető többé ne adhasson kegyelmet pedofíliában érintett elítéltnek. Katalin üdvözölte e döntést és készséges aláírásra ajánlkozott, hiszen abban a kultúrkörben mindennapos, hogy az ember örömködik, ha a szájába hugyoznak. De nem érzékelte, hogy ez már nem elég, pedig a közmédiából rég kiszorult, nyuszifejű, TG monogramú politológus selyemzsinórként értelmezte Viktor manőverét. Katalin tanácsadói közül a butábbak, mint SF, biztosították őt hűségükről, míg az értelmesebbek, mint GTG tévés polihisztor és LJ költő kihátráltak mögüle. Az egyik legismertebb, és közismerten konzervatív érzelmű könnyűzenészünk, SzL távozása már elővetítette a szomorú véget: Katalin pozíciója alighanem a saját pártjában is tarthatatlanná vált.

Közben Judit, a NER - enyhén fogalmazva - nem kifejezetten szimpatikus női főalakja, korábbi botrányok nagy megúszója, igyekezett elhatárolni magát, miszerint ő nem javallotta a kegyelmet. Két nappal később aztán őt is elvesztette az ország, távozik a közéletből. Exférje üstöllést rájött, hogy nem szolgálja tovább a rendszert - ez talán meglepőbb volt, mint a két hölgy bukása.

Itt tartunk most. Nem csillapuló izgalommal várhatunk az újabb, a nemzet egységét megtestesítő (hahaha) elnökre. Akit Viktor is szeret. Sőt, ő szereti legjobban. Természetesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése