Béni Szaletli Rajnai Rizling 2020

A ceglédi Kökény és Fia pincét mostanában keresztelték át Bénire, a birtokon pedig áll egy "Szaletli" feliratú szaletli - feltehetőleg innen származik a név.

Kökényék ceglédi rajnaija egyfajta best buy volt korábban, időnként vettünk belőle, amikor még gyakran járogattam B barátommal beszerezni a Borfalu egyik pesti üzletébe. Azóta elég sok év telt el...

Illatban tudja azt a truvájt, amit talán csak Szabó Zoli hosszúhetényi rajnaija: (némi fülledtség alatt, de) hozza a német rajnai-karaktert. Aztán ízben a különféle citrusoknak kellene jönniük, meg narancshéjnak, esetleg baracknak, de ezek elmaradnak, lenyomja őket a könyörtelen citrompótló - ételt kíván maga mellé.

4+ pont, 2000 Ft (pincénél)

2 megjegyzés:

  1. Nem biztos hogy értem hogy amit nem lehet meginni, az hogy lehet majdnem öt pontos bor, nekem a leírás alapján papír zacskóban dugnam a csajt jön le, de persze legalább jó a segge, ezek szerint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván szubjektív a pontozás - ez a bor nekem túl savas, viszont nem (kocsmaborosan) savanyú. A rajnai karakterének legalább illatban történő megjelenése pedig viszonylag ritka itthon, kb. ez eredményezte a pluszt a 4 ponthoz.

      Törlés