Liszkay Etta Pinot Noir 2017

Egy gellérthegyi delikátban leltem, a fajtához, a kiváló évjárathoz és az üzlet jellegéhez képest kedvezőnek tűnő áron. A Liszkay kúriát + pincét árulták emlékeim szerint, nem tudom, hogy mi van velük, a honlapjukon is többnyire régi évjáratok láthatók.

Pinóhoz képest magas alkohol és sötét szín, cseresznyés illat, cseresznyés-savanykás-kesernyés ízvilág, némi likőrösséggel (oxidáció) megspékelve.

Aránylag olcsón adják, de ennyit sem érdemes kiadni érte.

4- pont, 2700 Ft (Füge Delikát)

3 megjegyzés:

  1. Kár ilyet megvenni. Borsmenta ügyben igazad van, durva reklámcikk az, nyilván. Az egész bűzlik, ki a faszom felejt ki egy üveget a teszt során? Csak hogy Hatvani miért adja ehhez a nevét, na az az igazi kérdés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!

      A Borsmenta tesztjeire a borokat (előzetes felkérés alapján) a pincék küldik be, cserébe megjelenik egy összefoglaló cikk és boronként egy rövid leírás. Nem tudom, miért életszerűtlen, hogy fellép egy logisztikai probléma, amit valahogy kezelünk.

      Amihez én a nevemet adom, az az, hogy a Borsmentán megjelenő cikkek elsősorban helyesírási, központozási vonalon rendben legyenek, valamint hogy a tények (pince neve, bor neve, évjárata stb.) stimmeljenek. Tartalmi és stiláris kérdésekben is előfordul javaslatom, ezeket a főszerkesztő általában megfogadja.

      Mivel a teszteken is rendszerint részt veszek, ezért meg tudom erősíteni, hogy úgy történtek a dolgok, ahogyan az a cikkben megjelent. Természetesen bárkinek lehet kérdése, véleménye a leírtakkal kapcsolatban; az online felületeken van elérhetőség, írj bátran, szerintem fogsz választ kapni.

      Üdv:

      Hatvani

      Törlés
  2. Szeretem a pinókat és kíváncsi vagyok (sajnos).
    A Borsmenta cikkével kapcsolatban nem gondolom, hogy promóció lenne, csak abban vagyok biztos, hogy egy - komolyan gondolt - kadarkatesztben nincs keresnivalója 35%-ban más fajtát is tartalmazó versenyzőnek.

    VálaszTörlés