Cukrászdás balhék az I. kerületben

Teli van a média a Ruszwurm körüli ügyekkel, a tulajdonos Szamos Miklós és az ellenzéki polgármester hölgy csatájával. Aztán újabb I. kerületi eset csatlakozott ehhez, balhé van/volt az Asztalka Cukrászda körül is. Ez is a (kormányzati) heccmédiában kapott teret.

Természetesen nem ismerem közelről az eseteket, csak a rokon vonásokat látom köztük, meg a hatalmas narancsos médiahátszelet, amivel a párbeszédes polgármestert igyekeznek lejáratni, bármi áron és bármiféle bizonyíték nélkül.
A Ruszwurm esetében a Szamos-család egyik ágát képviselő, három cukrászdát tulajdonló Sz. Miklós már az előző kerületi vezetéssel is hadban állt. A zuhanyhíradó szerint a korábbi fideszes polgármester azért igyekezett őt kiszekálni, hogy a közismert és kormányközeli gasztroguru, Zs. Roy rátehesse a kezét a helyiségre. A dolog pőre anyagi oldala pedig annyi volt, hogy az üzemeltető igen keveset fizetett bérleti díjként, ráadásul azt sem fizette időben. Utóbb a tartozás már százmilliókra rúgott, és az előző polgármester csapata által indított jogi huzavona az utóda idején jutott el a végrehajtás/kilakoltatás környékének fázisába.

Az Asztalkánál korábbi balhéról nem szólt a fáma, mindössze annyi derült ki, hogy az üzemeltető a cukrászda bérleti díjaként 75000 Ft körüli összeget fizet havonta, ami hát a Döbrentei tér környékén kb. egy nagyobb kutyaól esetében lenne reális. A gaz ellenzéki önkormányzat pedig emelni szeretné a bérleti díjat, nem kevéssel.

A közös az ügyekben az, hogy mindkét vállalkozó a kormányközeli sajtóhoz fordult segítségért és azok természetesen segítettek is, a maguk megszokott módján és színvonalán.

Most megint felfordult a gyomrom...

4 megjegyzés:

  1. Ehhez is értesz, papesz? Belelátsz, mi? Egy menő éttermet sem birtal életben tartani, úgyhogy well done, rád figyel az egész szakma, vajon Hepci mikor mondja el a tutit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyit írtam le, amennyit látok, mint fentebb olvasható. A "menő étterem"-nek nem tudom, hogy mi köze van a fenti íráshoz, de azért megjegyzem, hogy nem volt menő: az elődöm és a két utódom is veszteséget termelt, majd nem akadt több lelkes vállalkozó és végleg bezárt.

      Törlés
    2. . Mindjárt sírok, papi

      Törlés
    3. Megható, hogy a karácsonyfa díszítése közben is gondolsz rám.

      Törlés