Pávatánc és (haza)árulás Pekingben

Ez a rövid írás csak annyiban kapcsolódik a gasztronómiához, hogy felfordult a gyomrom.

Nem szokásom itt politizálni, talán csak Gyurcs(ót)ány Ferenc távozásának örvendeztem egy zenés bejegyzéssel, de most kivételt teszek. Az ok Orbán Viktor részvétele a kínai kommunista diktátor érdekszféráját szolgáló-építő "Egy övezet, egy út"-konferencián, és az a szégyenteljes odaadás, ahogy ott nyalogatta a ruszki diktátor, Vlagyimir Putyin pöcörőjét.

Adódik a kérdés: ki hatalmazta fel erre a gyakorlatilag teljhatalmú, már a bólogatójánosainak gombnyomogatásától is függetlenedett miniszterelnökünket? Nem olvasgatok pártprogramokat, de tavaly tavasszal egész biztosan nem volt arról szó, hogy Orbán Viktor moszkovita politikára kéri a felhatalmazást.

A másik kérdés: mi lesz ennek a politikának a vége? Mi lesz, ha kilépünk-kisodródunk az Unióból és a NATO-ból, vagy kibajszintanak minket mindkettőből a szövetségeseink elleni folyamatos uszítás és elárulásuk okán? És mi lesz, ha utána netán konfliktusba kerülünk valamelyik szomszédunkkal? A 2. Magyar Fúvócsöves Hegyivadász Hadsereg fog minket megvédeni, élén a mindig fess Szalay-Bobrovniczky NER-dendivel?

2 megjegyzés:

  1. Még többet fogunk inni. NER bort. Más nem lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig van alternatíva, legfeljebb kicsit keresgélni kell.

      Törlés