A nyár legjobb étele - VígMolnár Csárda

Nem igazán nagy kihívás idén a nyár legjobb ételének lenni - viszonylag ritkán fordultam meg magasabb színvonalú éttermekben, illetve egyes egységek zárva vannak a vírushelyzet miatt.
Az augusztus 20-i hosszú hétvégét Káptalanfüreden töltöttem egy balatonfüredi teniszverseny miatt. Esténként eljártunk éttermekbe kajálni, konkrétan Homoláék paloznaki Sáfránkertjét és a csopaki VígMolnárt próbáltuk ki. Egyikben sem volt egyszerű helyet találni - az előbbiben 30 perc várakozás után, az utóbbiban pedig csak a beltérben sikerült.


A VígMolnár afféle modern csárda, a hagyományokhoz illeszkedő, de némileg könnyített-átvariált ételekkel, a hardcore csárdai adagoknál filigránabb tartalmú tányérokkal.
Piroska étele (bőrös malacsült, dinsztelt fejeskáposzta, parázskrumpli, szalonnás barnamártás, 4200 Ft) is eléggé rendben volt, de az enyém (angusmarha vadasan, pirított szalvétagombóc, színes répák, 3990 Ft) ütött igazán nagyot. A hús villával vágható volt, a tetején remek jus érkezett, a vadas mártásban sikerült elkerülni a túlédesítés csapdáját, az ideális állagú répák pedig feldobták a tányért.
A VígMolnárban igen tisztességes helyi borválaszték van korrekt árakon és a számla végéről hiányzik a szervizdíj, ami manapság egyre ritkább gesztus a jobb helyeken. Természetesen adtam jattot bőven és jövőre visszatérünk, csak foglalni fogunk kinti asztalt.

8229 Csopak, Kőkorsó u. 1.
www.vigmolnarcsarda.hu
(látogatás időpontja: 2020. VIII. 21)

6 megjegyzés:

  1. Neked elhiszem, hogy jó volt de a tányérkép csapnivaló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A séfnek láthatóan nincsenek csúcsgasztronómiai ambíciói... ez engem egyébként nem zavar.

      Törlés
  2. Véleményen szerint, aki színvonalasan főz, legyen már benne annyi jó érzés, hogy a szépre is törekszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, viszont azok a helyek, ahol ilyen a séf, gyakran drágák és/vagy pici adagokat adnak, ami jobban zavar, mint az esztétikum hiánya. A Balatonnál összesen egy étterem van, ahol nekem nagyjából minden tetszik, de az nem az északi parton található.

      Törlés
    2. Ugye ugye, pedig kapnak(nyernek) egy valagnyi NER pénzt - már ha egyre gondolunk

      Törlés
    3. :D
      Hát, igen - de tényleg az a helyzet, hogy azt a pénzszerzési nagyságrendet, amit Csapody Balázs csinált a Kistücsökkel, én már nem tudom jó/semleges szemmel nézni.
      Inkább megyek olyan étterembe, ahol kicsit gyengébb a kaja, de nem nyertek egy vagon pénzt - nekik talán nagyobb szükségük is van rám.

      Törlés