A karantén utáni első éttermi étkezésem egy pizzériában történt. Pár nappal később egy edzés után megint pizzára vágytam és kisétáltam a Kopaszi-gátra, hogy megnézzem a Veranda nevű olasz éttermet. Csak 3000 Ft volt nálam, és 2013-as írásom óta jócskán emelkedtek az árak: szomorúan konstatáltam, hogy ennyi pénz nem elég a legolcsóbb pizza + 1 deci bor (+ 12,5% szervizdíj) kombóra. Újabb pár nap elteltével, több pénzzel a tárcámban, végre beültem a Veranda teraszára.
A szemerkélő esőben inkább a benti térben voltak vendégek, egy nagyobb, céges társaság tagjai igyekeztek jól érezni magukat. Azért engem is felfedeztek a pincérek, gyorsan rendeltem egy deci Nyakas-irsait. Ez a populáris bor igen gyakran megtalálható az éttermek borlapján, a Sparban pedig 1700 forintba fáj belőle egy palack. Nem akarom ideírni, mennyiért kapja egy étterem, a Verandán mindenesetre 890 forintért decizik. Talán még ez se lenne baj (meg kell fizetni a lokációt), viszont behűteni elfelejtették, szobamelegen érkezett.
Hamarosan elkészült a quattro stagioni pizzám (2590 Ft) is. A tészta egyes tulajdonságai nem kellően hosszú kelesztésről árulkodnak, a feltétekkel nincs semmi baj. Régen jobb volt ennél a Veranda pizzája - remélhetőleg idővel visszatalálnak a Roberto Cavalera tanácsadói működése alatt megszokott minőséghez.
Eleve nem voltam túl éhes, és nem kaptam kedvet a desszertek kipróbálásához.
Jó volt újra enni a gáton. Még jobb lett volna jobbat enni. Négyezer forint ezúttal éppen elégséges volt az élmény megfizetéséhez.
1117 Budapest, Kopaszi-gát 3.
www.verandarestaurant.hu
(látogatás időpontja: 2020. VI. 16)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Grat! Már ami a kisétálást illeti.
VálaszTörlésDe ugye nem a Hegyaljáról? :)
Nem. Egészen pontosan a közeli híd alól sétáltam ki. :)
Törlés