Hangavári Várhegy Furmint 2018

Amikor éttermet üzemeltettem, a tokaji kínálat fontos részét képezték a bodrogkisfaludi Hudácskó pince borai. Ezek akkor igen jó borok voltak mérsékelt árakon. Persze látatlanban köpködött néhány nagyeszű bor(szak)értő, mert a Hudácskó egy kvázi ismeretlen pince volt. A család leányának metszőollót is eladtam, majd a Maligán dicstelen bedőlése után elvesztettem a kapcsolatot velük.
Az idei Furmint Február egyik meglepetése volt számunkra a Hangavári brand - igen jó tokaji borok mérsékelt árakon. Nem néztem utána, kik is ők.
Tamás barátom pár napja Bodrogkisfaludon járt, így kiderült, hogy Hudácskóék keresztelték át a céget a lényegesen jobban hangzó Hangavárira...


Ez a cég legolcsóbb száraz dűlős furmintja - mivel ez alatt nincs semmi, kvázi alapfurmint, csavarzárral.
Illatban és ízben is körte és lime, nyitás után az utóbbi ízben sokkal intenzívebb, bánatomra. Másnapra szépül a kép, a körték lenyomják a citrusokat. Tartályos tétel alacsony alkohollal, érintésnyi maradékcukor kerekíti. Étel mellett jobban szerepel, mint magában.
A mai tokaji viszonyok között tisztességes ajánlat az áráért, de azért ez a korai szüretes furmint-koncepció nem a kedvencem.

Hangavári Várhegy Furmint 2018
Termelő: Hangavári Szőlőbirtok és Pincészet Kft., Bodrogkisfalud (www.hangavari.hu)
Beszerzési ár: 2500 Ft (pincénél)
Pont (1-10): 5 (átlagnál jobb)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése