Hilltop Merlot Rosé 2019

A Hilltop az egyik első fecske volt a bort kísérő színvonalas vendéglátás tekintetében - a cégközpontba integrált étterem évtizedek óta kedvelt rendezvényi helyszín, növényvédős cégek gyakran tartanak ott konferenciákat, és tavaly Gábor barátom születésnapját is a neszmélyi hegytetőn ünnepelték a lányai. Akkor felhívtak és tanácsot kértek, hogy ugyan mit válasszanak az ebéd mellé. A Kamocsay Ákos nevével fémjelzett prémium chardonnay-t ajánlottam.


"Csodálatos dunai panoráma, üde, fegyelmezett szőlősorok, narancsvörös naplemente és málnára emlékeztető ízű, vibráló rosé. Nincs is annál jobb, mint mindezt egy párás falú pohárral a kézben nézni. Igazi nyári bor. Jól lehűtve szinte minden étellel harmonizál."
Ez a szöveg szerepel a palack hátcímkéjén, olcsó poén lenne élcelődnöm vele. A párás pohár azért megvolt. Ami benne van... hát, annak nem vagyok a célcsoportja, ez egészen biztos. A málnára emlékeztető illat nagyjából stimmel, a korty üresen kesernyés és nem vibrál egyáltalán - egy hét alatt se értem a palack végére.
Nehezen tudom megítélni, hogy Kamocsay Ákos személye mekkora vonzerő manapság egy kezdő borkedvelőnek, de akármekkora is, egy ilyen borral kár koptatni a nevét.

Hilltop Merlot Rosé 2019
Termelő: Hilltop Neszmély Zrt., Neszmély (www.hilltop.hu)
Beszerzési ár: ajándékba kaptam
Pont (1-10): 3- (gyenge)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése