A narancs érintésének diszkrét bája

Szeretem a narancsos étcsokoládét. Szeretem, ha valamiért nem kell rengeteget fizetni. Gyanúsan olcsó termékeket persze, nem veszek, de egy tábla csoki ötszáz forintért nem gyanúsan olcsó. A láncok sajátmárkás, emelt minőséget ígérő termékei között akadnak jók is.
Így történt, hogy ezt a csokoládét megvettem a Sparban.


Pedig vehettem volna Lindtet, az Excellence sorozatból, csak 2-300 forinttal drágább, és kandírozott narancs kicsit több narancs van benne. Ebben a Svájcban, ismeretlen gyártó által készített Spar csokiban meg a narancs érintése van, mint a csomagolás figyelmesebb tanulmányozásával azért kideríthető.
Ahogy beleharap az ember, a méltányolható, bár túl édes közegben találkozik a foga valami roppanós izével, aminek furcsa íze van. Olyan "ahogy a vegyészek a narancsot elképzelik" íz ez: döntően cukorból képzett, aromával megküldött, 10% narancslékoncentrátumot is tartalmazó golyócskákat ropogtatunk.
Ez a csokikoncepció nekem már olcsó kivitelben se jött be, úgynevezett prémium termékként meg erősen taszít.

Spar Premium Edelbitter Orange
Gyártó: -
Forgalmazó: Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., Bicske
Beszerzési ár: 499 Ft (100 g)
Összetétel: kakaómassza, cukor, 10% narancsgranulátum (cukor, 10% narancslé sűrítmény, citromsav, természetes aroma), kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitinek, természetes aroma

2 megjegyzés:

  1. Frey a gyártó és a tesco - s svájci sorozatot is ők csinálják. Sajnos mindegyik (az összes spar - os és a tesco - sak is ) gyenge . Bár még nem ettem eredeti Frey csokit , az lehet még jó , abból kiindulva , hogy a tesco - s olasz csokik szintén gyengék , de az eredeti gyártó saját termékei (Vanini) viszont jók. (szintén végigettem már a palettát :) )
    A Lindt mondjuk szerintem szintén gyenge. Mondjuk a Spar - ban nem igazán van olyan csoki ami jó. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az infókat!
      A poszt kirakása után pont megnéztem egy narancsos Lindtet. Igazad van, abban is narancspüréből képzett granulátum van, csak több benne a narancs. Rosszul emlékeztem, vagy változott a receptúra. A Lindtek is egyre gyengébbek, bár csoda is lenne, ha maradt volna a minőség, miközben elöntöttek minden hálózatot a termékeik.

      Törlés