A Hegyvidék Központ pici bisztrójáról írtam már tavaly egy - khmmm - nem túl jóindulatú kritikát. Akkor nem gondoltam, hogy sokszor megfordulnék a jövőben a Szervusz Bisztróban, de ez másként alakult: az állami posta télen fiókot nyitott a továbbra is elátkozottnak tűnő miniplázában, s jelenleg ez a lakhelyünkhöz legközelebb eső, este is nyitva lévő postahivatal.
Metszőollószezonban tehát gyakran megfordulok itt, s egy ideje szokásommá vált, hogy a csomagok feladása (tipikusan: 19.30) után eszem egy tányér levest. Hol? Hát a Szervuszban. Miért? Mert jó leveseket főznek, és a 4 deci körüli adag elégséges a kihagyott ebéd után a meleg étel iránti napi vágyam kielégítésére.
A Szervusszal kapcsolatos korábbi ellenérzéseim nagyrészt okafogyottá váltak: a rémes műanyag székekre puha párnahuzatot szereltek, az árak pedig ha nem is csökkentek, de a korábbi szinten maradtak, így az árait lassan emelő - és jóval elegánsabb adag levest szervírozó :) - Bruno & Bruno vendéglővel szemben kialakult az egészséges mértékű árkülönbözet.
A krémlevesek (gyömbéres-narancsos sárgarépa, paradicsom, karfiol, zeller, 850 Ft) komoly(abb) éttermeket idézően intenzív ízűek és selymesek, a szilárd anyagot tartalmazó levesek (pl. palócleves és csirkeraguleves: 1050 Ft, zöldbableves: 850 Ft) pedig olyan bőséges mennyiségű húst és/vagy zöldséget rejtenek, hogy szinte főételként is működnek.
Délidőben újabban fogyaszthatunk menüt is: a kis adag leves és kis adag főétel kombinációja 1450 Ft - nagyobb étkű vendégeknek érdemes utána benyomni egy süteményt (650 Ft). Prémium húsokat nem használnak, de a kombinációk messze túlmutatnak a bundázott hús sült krumplival/pörkölt nokedlivel vonalon. Legutóbb a csirkemell kapros-tejfölös tökraguval egészen kiváló volt, a hús nem száradt ki, a tökragu pedig frissességével és intenzív kaprosságával egészen lenyűgözött. A fehércsokitorta áfonyás étcsokikrémmel is jó volt, bár hozzá kell tennem, hogy a csoki-áfonya kombó nem túl szerencsés választás - a desszert nevét el nem olvasva azon töprengtem a fogyasztása közben, hogy a krém vajon a szakács szándéka szerint ilyen, vagy csak enyhén megsavanyodott...
A felszolgáló hölgyek kedvesek a fura - többnyire csak levest, közvetlenül zárás előtt fogyasztó - vendégekkel is.
Ha kívánhatok valamit: szívesen ennék időnként halászlét...
www.facebook.com/SzervuszBisztro
(látogatás időpontja: 2014. I. 20, I. 27, III. 5, IV. 8, IV. 10, IV. 11, V. 5)
Tojásmágia
18 órája
Ha lenne lájk gomb itt a cikk alján, lájkoltam volna... De így csak leírom, ízeset írtál... :)
VálaszTörlésKöszi! Ízeseket írni-olvasni majdnem olyan jó, mint ízeseket enni. :)
TörlésSem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom...
VálaszTörlésÍgy kell mondani, ugye?
A felszolgáló hölgyek valóban kedvesek, bár aki képes kihozni szódavíz (500.- Ft/l) helyett valami meleg löttyöt, az lehet, hogy csak színleli a kedvességet. Azzal biztatom magam, biztosan nem lógott bele az ujja...
Ha valaki nagy étkű is, nem feltétlenül igényli a desszertet a menü után, nem is tudom, hogy birkózom meg vele, ha felnőtt adagot rendelek.
A zöldség raguleves (só, bors, kevés oliva, és sok-sok kerti csemege, ráadásul nem szétfőzve!) valóban remek volt, bár az első kanálnál még hiányoltam a minestrone-fűszerezést, aztán szép lassan ráéreztem az ízére. A carbonara spagetti volt a nagy "meglepetés", teljesen só nélkül készült, az utánsózás sem segített! Jó volt a tészta állaga, jó volt a mártásé is, még ha nem is carbonara volt, de az ízeket úgy kellett hozzáálmodni. Nagy kár érte!
Mindezek ellenére, megyek máskor is!
Mackóúr
A menü 2 fél adag, legalábbis én csak olyat láttam. Szerintem a normál adag főétel se hatalmas, viszont egy normál levessel kétségtelenül bárkinek elég lehet.
TörlésA carbonara valamiért nehéz műfaj akkor is, ha nem követnek el ilyen gyermeteg hibát. Tán egyetlen előírásosan kifogástalan példányt ettem itthon (Spazio Caffé).