Szervusz Bisztró - mint levesbár

A Hegyvidék Központ pici bisztrójáról írtam már tavaly egy - khmmm - nem túl jóindulatú kritikát. Akkor nem gondoltam, hogy sokszor megfordulnék a jövőben a Szervusz Bisztróban, de ez másként alakult: az állami posta télen fiókot nyitott a továbbra is elátkozottnak tűnő miniplázában, s jelenleg ez a lakhelyünkhöz legközelebb eső, este is nyitva lévő postahivatal.
Metszőollószezonban tehát gyakran megfordulok itt, s egy ideje szokásommá vált, hogy a csomagok feladása (tipikusan: 19.30) után eszem egy tányér levest. Hol? Hát a Szervuszban. Miért? Mert jó leveseket főznek, és a 4 deci körüli adag elégséges a kihagyott ebéd után a meleg étel iránti napi vágyam kielégítésére.


A Szervusszal kapcsolatos korábbi ellenérzéseim nagyrészt okafogyottá váltak: a rémes műanyag székekre puha párnahuzatot szereltek, az árak pedig ha nem is csökkentek, de a korábbi szinten maradtak, így az árait lassan emelő - és jóval elegánsabb adag levest szervírozó :) - Bruno & Bruno vendéglővel szemben kialakult az egészséges mértékű árkülönbözet.
A krémlevesek (gyömbéres-narancsos sárgarépa, paradicsom, karfiol, zeller, 850 Ft) komoly(abb) éttermeket idézően intenzív ízűek és selymesek, a szilárd anyagot tartalmazó levesek (pl. palócleves és csirkeraguleves: 1050 Ft, zöldbableves: 850 Ft) pedig olyan bőséges mennyiségű húst és/vagy zöldséget rejtenek, hogy szinte főételként is működnek.


Délidőben újabban fogyaszthatunk menüt is: a kis adag leves és kis adag főétel kombinációja 1450 Ft - nagyobb étkű vendégeknek érdemes utána benyomni egy süteményt (650 Ft). Prémium húsokat nem használnak, de a kombinációk messze túlmutatnak a bundázott hús sült krumplival/pörkölt nokedlivel vonalon. Legutóbb a csirkemell kapros-tejfölös tökraguval egészen kiváló volt, a hús nem száradt ki, a tökragu pedig frissességével és intenzív kaprosságával egészen lenyűgözött. A fehércsokitorta áfonyás étcsokikrémmel is jó volt, bár hozzá kell tennem, hogy a csoki-áfonya kombó nem túl szerencsés választás - a desszert nevét el nem olvasva azon töprengtem a fogyasztása közben, hogy a krém vajon a szakács szándéka szerint ilyen, vagy csak enyhén megsavanyodott...


A felszolgáló hölgyek kedvesek a fura - többnyire csak levest, közvetlenül zárás előtt fogyasztó - vendégekkel is.
Ha kívánhatok valamit: szívesen ennék időnként halászlét...

www.facebook.com/SzervuszBisztro
(látogatás időpontja: 2014. I. 20, I. 27, III. 5, IV. 8, IV. 10, IV. 11, V. 5)

4 megjegyzés:

  1. Ha lenne lájk gomb itt a cikk alján, lájkoltam volna... De így csak leírom, ízeset írtál... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ízeseket írni-olvasni majdnem olyan jó, mint ízeseket enni. :)

      Törlés
  2. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom...
    Így kell mondani, ugye?
    A felszolgáló hölgyek valóban kedvesek, bár aki képes kihozni szódavíz (500.- Ft/l) helyett valami meleg löttyöt, az lehet, hogy csak színleli a kedvességet. Azzal biztatom magam, biztosan nem lógott bele az ujja...
    Ha valaki nagy étkű is, nem feltétlenül igényli a desszertet a menü után, nem is tudom, hogy birkózom meg vele, ha felnőtt adagot rendelek.
    A zöldség raguleves (só, bors, kevés oliva, és sok-sok kerti csemege, ráadásul nem szétfőzve!) valóban remek volt, bár az első kanálnál még hiányoltam a minestrone-fűszerezést, aztán szép lassan ráéreztem az ízére. A carbonara spagetti volt a nagy "meglepetés", teljesen só nélkül készült, az utánsózás sem segített! Jó volt a tészta állaga, jó volt a mártásé is, még ha nem is carbonara volt, de az ízeket úgy kellett hozzáálmodni. Nagy kár érte!
    Mindezek ellenére, megyek máskor is!
    Mackóúr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A menü 2 fél adag, legalábbis én csak olyat láttam. Szerintem a normál adag főétel se hatalmas, viszont egy normál levessel kétségtelenül bárkinek elég lehet.
      A carbonara valamiért nehéz műfaj akkor is, ha nem követnek el ilyen gyermeteg hibát. Tán egyetlen előírásosan kifogástalan példányt ettem itthon (Spazio Caffé).

      Törlés