Csokoládé mókás darabokkal

Kamillával lankadatlanul kutatjuk a csokiújdonságokat, elsősorban a - számunkra - megfizethető kategóriában, tehát 1000 Ft/tábla alatt. A Boci új csokoládéja nagyon csábító árával virított valahol, nosza, Kamilla vett belőle, tán a Tibi ár/érték bajnok gyümölcsdarabos szériája minőségének reményében...


Este felbontottam az egyik táblát. A nem túl megnyerő, erősen édes és egyébként jellegtelen csokoládéban gyorsan a fogam alá került egy citromos-cukros-műkörte ízű, ruganyos göb. Ez mi a fene lehet, kandírozott körtedarab? De mitől ilyen műanyagízű és gumicukor állagú?
Átvizslattam a csomagolást és megoldódott a rejtély: a csokoládéban nem körtedarabok, hanem körtés darabok vannak, mintegy 12%-ban, amelyek szintén 12% koncentrált körtepürét tartalmaznak, az elengedhetetlen 88% egyéb mellett. Ez egyszerűen remek! Az emberi találékonyság kiapadhatatlan, ha valami egyszerű, jó dolgot sokelemű, emberi fogyasztásra korlátozottan alkalmas szarral akar helyettesíteni. Ugyanis mi történne, ha a 90 grammos táblában lenne 10% körte? Rengeteg, egészen pontosan 9 gramm körtére lenne szükség.
Nyilvánvaló, hogy a Nestlé ezt a kiélezett piaci helyzetben nem engedheti meg magának...

Boci étcsokoládé körtés darabokkal
Gyártó: Nestlé, Csehország
Forgalmazó: Nestlé Hungária Kft., Budapest (www.nestle.hu)
Beszerzési ár: kb. 350 Ft/90 g
Összetétel: kakaómassza, cukor, körtés darabok 12% (fruktóz-glükózszirup búzából, koncentrált körtepüré 12%, cukor, nedvesítő szer: glicerin, búzarost, növényi zsír, rizskeményítő, zselésítő anyag: pektin, aroma, antioxidáns: aszkorbinsav), kakaóvaj, emulgeáló szer: szójalecitin, aroma

2 megjegyzés:

  1. Ma kóstoltam egy Stühmer körtés étcsokoládét. Drágább, mint a Boci, de 100g-os. A körtés rész itt is elég "mókás" (8% aszalt körte + 8% körtegranulátum /ezen belül csak 10% a körte, a többi cukor és aroma/), viszont a csokoládérészével (53% kakaó) teljesen elégedett vagyok. Ismered ezt vagy más Stühmert?

    VálaszTörlés
  2. Konkrétan ezt a körtést nem kóstoltam, de szoktunk venni Stühmer termékeket. Más kategória, mint a Boci, árban is.
    Ez a körteizés Boci egyébként hosszú évek óta az első csokoládé volt, amit egyszerűen nem bírtunk megenni, vagyis a kibontott tábla kb. egy évig állt a konyhaszekrényben.

    VálaszTörlés