Mici - házias ízekkel

Budaörs fővárostól távolabbi végén található a Mici Vendéglője. Klasszikus családi vállalkozás, férj és feleség szolgál fel (azt hiszem). A honlapon a házias ízekkel hirdetik magukat, s tényleg, néha az az érzésem, nem is szakács, hanem valamelyik családtag főz a konyhán. Nyaranta szoktunk a Micibe járni, főleg azóta, hogy egykori helyi kedvencünk, az Adler jócskán leromlott. Bent még nem ültem soha, csak a fedett teraszon, de nagyon nem is vágyódom a jókora Coca Cola hűtővel és a tetején trónoló tévével súlyosbított beltérbe.

Forrás: www.micivendeglo.hu

Meleg augusztus közepi nap van és késő délután, a terasz majdnem üres. Úgy tűnik, az árak emelkedtek tavaly nyár óta, ami nem tragikus, mivel extrém alacsonyak voltak (különösen az emberes adagokhoz képest). Atyám levese (húsleves háziasan, 560 Ft) megfelelő, csak sósabb a kelleténél. A gyümölcsleves (560 Ft) se csészében, hanem öblös csuporban érkezik. És hát nem az igazi, ezt a hely iránti minden szimpátiám ellenére le kell szögezni. Persze, nem várok itt szezonális gyümölcsből készült krémleves-csodákat, de a konzerv meggyet inkább télen kedvelem. Az is elég fura, hogy a leves habarás nélkül készült, viszont tálaláskor belelöttyintettek egy derék adag (főző)tejszínt...
Ezután felível az ebédünk és édesanyám is bekapcsolódik egy kifogástalan rántott csirkecomb (1600 Ft) erejéig. Atyám délszláv specialitást választ, a razsnyici (1600 Ft) két nyársacskát jelent ízesre grillezett tarjadarabkákkal, mellette kőrözött és tócsniszerűség. Az utóbbi kissé megszívta magát, nem túl élvezetes. A bakonyi bordám galuskával (1600 Ft) kb. olyan, mint otthon, vagyis rendben van. Lehetne persze még inkább kedvemre való, például ha picit csípősre hangolnák. A hús nem száraz, a galuska ruganyos, tarhonya mérethez közelít. Az adagok mintha csökkentek volna, de ez egyáltalán nem baj, így is szuszogunk a főételek végére.
Desszertet nem kérek, pedig még esetleg férne belém. Milyen jó lenne, ha minden vendéglőben lenne legalább egy, alaposan kicsiszolt édesség. A Miciben sajnos még nem találkoztam ilyennel, a fő irányt a palacsinták jelölik, a somlóijuk pedig nem nyűgözött le tavaly.
A főételek mellé ettünk 1-1 káposzta- és uborkasalátát, valamint megittunk 2 pohár sört, 1 nagy limonádét és 1 tejszínhabos kávét. Mindez 8300 (illetve jattal 9000) forintunkba kerül, az igénytelen blokkon nehéz beazonosítani a tételeket.
Ha össze szeretném foglalni a fentieket, a Mici kellemes hely igen barátságos árakkal. A klasszikus kisvendéglő etalonja lehetne, ha egy picit jobban főznének.

Konyha: 4.5 (átlagos)
Árszint: 2 (alsó középkategória)
Ár/érték: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.micivendeglo.hu
(látogatás időpontja: 2011. VIII. 17)

1 megjegyzés:

  1. Két éve, a jó emlékektől telve ültünk be. Sok gyerekkel. Régen láttam már ilyen szájhúzogatást. 15 perc múlva távoztunk.

    Szégyelljék magukat.

    VálaszTörlés