Paprika Csárda - magyaros vendéglátás (?)

A Paprika Csárda Zamárdi frekventált részén, a főút mellett helyezkedik el és egész évben várja a vendégeket. A konyha sose volt lenyűgöző, viszont mindig produkált egy megbízható középszert, kifejezetten udvarias kiszolgálással kiegészítve. Idén új csapat vette át a csárda üzemeltetését, a teraszt csinosították, így reménykedtünk, az ételek minősége is emelkedett.


Este van és nincs meleg, a virágtartókkal szegélyezett teraszon ülünk le atyámmal. A csinos kovácsolt székek rettentő nehezek, mégis billenékenyek.
Két krémlevessel kezdünk. A hideg eperkrémleves tejszínhabrózsával (750 Ft) eperből készült, de élvezeti értéke elmarad a konkurencia nemrég kóstolt példányától. A fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal (750 Ft) legnagyobb erénye a pirítós. A lé híg, mérsékelt fokhagymaízzel és a fotón látható küllemmel. Az alján fokhagymadarabkák, ráfért volna a passzírozás (is).


Az étlapon vannak vadak, két ilyen főételt kóstolunk. A párolt szarvasszelet áfonyamártással, krokettel (féladag 1680 Ft) ránézésre is tragikus (gyanakvásra ad okot, ha ily "gondosan" beterítik a húst a mártással...). Az édes áfonyatrutyi alatt szürke hússzeletek, nem szeretnék találgatni, mikor párolhatták meg őket. A krokett természetesen gyári, olyan is. Rendes dolog viszont, hogy a köretet is 70%-os áron számolják, ez sok helyen nem így van.
A vörösboros-bazsalikomos vadpörköltet galuskával (2400 Ft) azért választottam, mert a neve alapján valami nem mindennapos pörköltverzióban reménykedtem. Ehhez képest a valóság elég kiábrándító, bazsalikomnak se látható, se érezhető nyoma nincs benne. Van viszont a húsdarabok alatt egy jókora darab szalonnabőr, tálaláskor nem ártott volna kiszedni. A pörkölt fáradt, sókoncentrált, szaftja frakciókra válik szét. A díszítő kiszáradt narancsgerezdeket nyugodtan megspórolhatták volna. Az adag dicsérhető és a mellé érkező káposztasaláta, más pozitívum nem jut eszembe.
Tiszta szerencse, hogy nem az étlapon voltak a desszertek, hanem egy külön lapról lehetne most rendelni. Egyrészt jóllaktunk, másrészt a főételek élvezeti értékéből kiindulva nem sok jót sejtünk, így a desszertektől eltekintünk.
A vacsoránk minimális itallal (1 pohár sör, 3 dl őszilé, 1 cappuccino) nem túl jelentős összegbe (számla: 7100 Ft) került, de talán ennyi pénzt se ért.
A Paprika Csárdában számos feltétele megvan annak, hogy jól érezzük magunkat. Csinos a terasz és a beltér, kényelmesen parkolhatunk a terasztól néhány méterre, az étlap az obligát "Gordon Bleu"-t leszámítva alig tartalmaz elírásokat, aránylag színvonalas a honlap.
Csak a konyhán kellene alapvető változtatásokat végrehajtani, hogy újra vacsoráljunk ott egyet.

Konyha: 4 (átlagos)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár/érték: 1.6 (néha ki lehet próbálni)
www.paprikacsarda.eu
(látogatás időpontja: 2011. VI. 18)

3 megjegyzés:

  1. új üzemeltetô? hát ebben nem vagyok biztos, de lehet te tudod jobban.

    VálaszTörlés
  2. ...meg aztán azt mondtad hozzánk is bejössz. felháborító vagy :)

    VálaszTörlés
  3. Cheflaszlo: nézd meg a látogatás időpontját! Akkor még nem voltatok nyitva, azóta pedig nem jártam a Balatonnál.
    De ami késik, nem múlik.

    VálaszTörlés