Ebéd a La Terrában

A Böszörményi úti Caffe La Terra nem túl sebesen állt be az ebédmenüt kínáló éttermek sorába. Már régóta járkáltunk ebédelni a Gold Bisztróba és a Csalogány 26-ba, amikor felfedeztem, hogy itt is van ebédmenü. Mivel az említetteknél közelebb esik a lakásunkhoz, tavaly párszor kipróbáltuk a menüt és ideszoktunk. Ez a hely nem a gurmé menüző vonulathoz tartozik, inkább egyszerű, házias, rendesen elkészített ételeket ehetünk 12 és 17 óra között. Az ajánlat naponta változik, két fogás 1200, három pedig 1500 Ft. Napi egy feláras (+ 700 Ft) főételt is kínálnak, ebben drágább hús (pl. kacsamell, szűzérme) szerepel és az alapáras választéknál jobban emlékeztet az étterem étlapján szereplő mediterrán-nemzetközi fogásokra.
Legutóbb július első napján ebédeltünk a La Terrában.


Általában csészényi napi zöldségkrémlevessel indítom itt az ebédet. Ez nem valami kifinomult kompozíciót jelent, de baj nem szokott lenni vele, most is egész jó a brokkoliból készült példány. Atyám húslevest kanalaz parajos-rikottás raviolival és teljesen elégedett. A harmadik levesünk (zöldborsóleves csurgatott tésztával) kacifántos elnevezése nokedlival bélelt, az otthonihoz hasonló ízű (paprikás) borsólevest takar.

Ropogós csirkeszárnyak BBQ mártással, fóliás burgonyával (I. 18)

Köményes sertéssült párolt káposztával, hagymás tört burgonyával (II. 8)

A főételek közül két sztenderd és egy feláras tételt választunk. A tökfőzelék sertéssülttel is körülbelül az otthoni kivitelt hozza, nem a mostanában divatos megoldást (ress zöldség alatt saját anyagából készült "mártás"). A rokfortos-gombás spagetti pirított csirkecsíkokkal egy jobb olasz helyen valószínűleg nem töltene el maradéktalan jó érzésekkel (a spagetti picit puha, a rokfort visszafogott, míg a csirke alig pirított), de egy ebédmenüben, ennyi pénzért teljesen rendben van. A feláras szűzérme baconba göngyölve, burgonyapürével és joghurtos zöldsalátával pedig kifejezetten jól sikerült.

Piskóta vaníliaöntettel (II. 16)

Desszertnek két madártejet és egy barackízzel tálalt császármorzsát fogyasztunk. Az utóbbi némi meglepetést okoz palacsintára hajazó tésztájával, de ez a meglepetés nem kellemetlen.
Egy feláras főétellel és a szokott italfogyasztással (2 pohár sör, 3 dl őszilé, 1 cappuccino) hármunkra 7000 Ft alatt marad a számla összege. A főételek porciói nem hatalmasak, de átlagos étvágyú embernek bőven elegendőek. Ha nem lenne a kifőzde szónak nagyrészt pejoratív jelentése hazánkban manapság, azt is mondhatnám, olyan itt az ebéd, mint egy rendes kifőzdében.
A La Terra ebédmenüjével kapcsolatban talán egyetlen számottevő hiányérzetem van: csak a borlapról választhatunk mellé bort. Különösen télen esne jól, ha a barátságos árú ebéd mellé lehetne 2-300 Ft/dl áron iható - alföldi - bort rendelni.

Ebédmenü minősége (1-10): 6.5 (konyha: 3.5, adag: 2, választék: 1, bónusz: 0)
Árszint: 3 (középkategória)
Ár/érték: 2.2 (minőséggel arányos árak)
www.caffelaterra.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése