Ebéd a Gold Bisztróban

Sokat gondolkodtam, melyik étteremmel kezdjem az ebédmenü sorozatot, végül a Gold Bisztró mellett döntöttem. A helyről írtam már, nem is régen, viszont ide jártunk legtöbbet ebédelni az elmúlt 3 évben és ősz végén változás történt a konyhai és felszolgáló stábban. A bisztró elhelyezkedését (egy biliárd/fallabda/wellness komplexum része) és sajátosan modern belterét megszoktuk már, sajnos a közlekedés egyre drámaibb a Budafoki úton, parkolóhelyet találni is egyre nehezebb. December 13-án próbáltuk ki először, mi változott a konyha képességeiben.
Ha nagyon röviden le szeretném zárni a témát, a válasz: semmi, az ételek minőségén-mennyiségén nem érzékelhető változás.


A sáfrányos burgonyaleves temesvári kolbászchipsszel kellemes, nem túl karakteres ízű - és az obligát fordított kalaptányérban érkezik. Az adagról lehetne vitázni, nagyvonalúnak semmiképp se mondanám. A húsleves házi grízgaluskával és zöldségekkel házias ízű, jó választás Édesapámnak.


Főételből hárman háromfélét választunk. A legjobb döntés a lávakövön sült tarja sajtos gnocchival. A hús szép, a gnocchi jó ízű/állagú, a mennyiség optimális. Édesanyám töltött káposztát eszik. Otthon jobbat csinál, de azzal dolgozni kell, vagyis nagyjából elégedett az étellel. Elém serpenyőben sült rostélyos kerül medvehagymás rizottóval. A - nyilván szuvidolt - húsra nem lehet panasz, finom puha, rajta némi nagyszemű só. Jó rizottó mintha nem teremne a Budafoki úton, hiába változnak a konyhafőnökök. Ezt a "rizottót" is inkább lucskos rizsnek nevezném...


A desszertek közül a fahéjas somlói galuska narancsos csokoládéöntettel emelkedik ki. Dekoratív kalaptányérban szervírozzák, csodálatosan finom, krémes állagú - és elképesztően kevés. A zserbótorta nagyobbacska, körülbelül ezzel arányosan kevésbé is izgalmas, de korrekt. Persze, egy éttermi zserbó nálunk jelentős hendikeppel indul: Kamilla zserbóját még sehol se sikerült megközelíteni, szóval simán el tudom képzelni, hogy más lelkesedne az itteni megvalósításért. A harmadik desszert a kellemes, könnyű, kissé jellegtelen krémet tartalmazó mákmousse vegyes gyümölcs melange-zsal.
A háromfogásos menü ára 1790 Ft, kapható mellé kellemes árfekvésű házibor (pl. Frittmann kékfrankos: 200 Ft/dl). A Goldnak előnye a többi színvonalas ebédelőhellyel szemben, hogy nagy a választék és a kedvezményes menü 16 óráig rendelhető. Mi későn szeretünk ebédelni - de nem csak ezért fogunk ide járni a jövőben is.

Ebédmenü minősége (1-10): 7.5 (konyha: 4, adag: 2, választék: 1, bónusz: 0.5)
Árszint: 3.5 (középkategória)
Ár/érték: 2.1 (minőséggel arányos árak)
www.goldcenter.hu

4 megjegyzés:

  1. Úgy látszik az ebédmenü árszintbe már nem fér bele az Arborio rizs, kár. A kép alapján tejberizsnek látszó "tárgy" kinézete van, ám ettől az íze s állaga lehetne akár kiváló is. Az ár érték arány viszont jónak tűnik...nekem...innen nézve.

    VálaszTörlés
  2. Nem volt rossz az íze, de az állaga engem taszított, bár a tejberizst szeretem. Mindig érdemes eldönteni, mit akarunk (mire van keret), mert pl. a piláf vagy rizi-bizi is remek dolog, sőt, akár a legegyszerűbb párolt jázminrizs is lehet remek - ellentétben egy elcseszett, rizottónak nevezett valamivel.
    Az ár/érték nagyon jó a Goldban és még jobb lehetne, ha a desszertek egy része nem csúcsgasztronómikus méretű lenne. Persze lehet, ez 60 kilós nőket kevésbé zavar, mint engem. :)

    VálaszTörlés
  3. Hapci, mi áprilisban és márciusban voltunk többször a Gold Bisztróban. Hanyagolni fogjuk jó ideig. Az ételek minősége, a konyhából terjengő égett ételszag és a kiszolgálás igencsak kívánni valót hagynak maga után. 2010 január és július között szinte mindig ott ebédeltünk. Ahhoz képest pedig igencsak szembetűnő a változás, sajnos negatív irányba.

    VálaszTörlés
  4. Orchidée: mi nem járunk gyakran (ilyenkor inkább a kiülős helyeket preferálom), de tegnap rossz idő volt, a Goldban ettünk. Az ételekkel semmi gondunk nem volt, sőt, a kacsám kiváló volt. Annyi változást érzékelek tavalyhoz képest, hogy nőtt a köret mennyisége, ennyit (pl. tegnap krumpli és bulgur) nem eszünk meg. Két említésre méltó apróság nem tetszett: a bal oldalamon ragacsos volt az asztal, az elsőre kihozott bort pedig visszaküldtem, sokat állhatott kinyitva.
    Ezekből messzemenő következtetéseket nem vonnék le, viszont korábban nem történt ilyesmi.

    VálaszTörlés