Málna, a desszertező

A Málna The Pastry Shop névre keresztelt egységet a Gerbeaud-ház egykori főcukrásza, Kolonics Zoltán hozta létre exbalerina párjával Óbudán, az egykori Zazzie helyén. Kezdetben ketten működtették a desszertezőt, a cukrász a műhelyben dolgozott, kedves felesége pedig a pultban kiszolgált. Mára bővült a csapat, de továbbra is általában az egyik tulajdonos fogad minket a pultban. Ha az árszínvonalat megengedhetjük magunknak, ennél jobb helyre nem mehetünk süteményért Budapesten.

A Málna süteményei anyagminőségben és intenzitásban a csúcsot jelentik ma Magyarországon, míg küllemben talán akad ezeknél is szebb sütemény. A sütik többnyire a francia vonalat (mousse) képviselik, munkaigényesek, sok elemből állnak és minimális cukrot tartalmaznak. Akadnak azért hagyományosabb darabok is, mint a málnás opera.

A kínálat időszakonként, illetve szezonálisan változik, és van néhány klasszikus, ami szinte mindig kapható. Ilyen a névadó Málna, az Opera, a millefeuille. Majdnem mindent kóstoltam már, kedvenceim a Trüffel (törökmogyoró-étcsokoládé-karamell), a tejcsoki-málna, az Opera, a Pagoda, a Mont Blanc (gesztenye-mangó) és az Abszolút Csoki. Legutóbb az új pisztácia-marakuja sütit fogyasztottam és 2 deci forró csokit, amiben szintén kiemelkedőt produkál a Málna. Egy ilyen kombináció némi jattal 4000 forintba kerül - a sütemények egységára jelenleg 2800 Ft, míg a forró italokat nagyjából a más jobb helyeken szokásos áron mérik.


2 megjegyzés:

  1. nagyon kedvelem őket, a sütikért rajongok. hétvégente besegít nekik Csilla, szerintem őt ismered is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Csillát régóta ismerem, a szerencsétlen étteremüzemeltetési kalandom idején (2009) ők szállították a kávét a Maligánba.

      Törlés