Pano - gyári kenyér, de jó

Kenyér és más élelmiszerek esetében számtalanszor megtapasztaltuk a folyamatot, hogy egy jó termék ismert lett, egyre nagyobb lett rá az igény, a gyártó ezt igyekezett - khmmm - valamiképpen kielégíteni, aztán a jóból lett egy kevésbé jó, vagy egyenesen vacak termék. Lejátszódott a dolog a Lipótinál, aztán a Jókenyérnél, bár az utóbbinál kevésbé markáns a minőség romlása.

A Pano esetében más volt a kiindulás, eleve nagy mennyiség gyártására találtak ki kovászos technológiát. Bő egy éve hallottam Kamillától egy új kenyérgyárról, ami azt ígérte, hogy a kis pékségek kovászos kenyereivel vetekedő minőséget fognak előállítani. Azt gondoltam, hogy hiszem, ha látom, vagy inkább akkor sem.

Pár hete egy kelenvölgyi Sparban a szokásos ottani kenyérminőségnél jobbnak tűnő kenyeret láttam, vadkovászos parasztkenyér néven. Megvettem és az alján a címkén Pano felirat volt. A kenyér élvezeti értéke hasonlatos a Bake My Day pékségben rendszeresen vásárolt félbarna-félkilós cipóéhoz, tehát a héja ropog, a bele likacsos és összetartó (rugalmas), 2-3 nap után sem szárad ki. Az ára is kedvező, 75 deka és 1000 Ft körül adják a Sparokban.

Már csak abban reménykedem, hogy nem támad a gyártó által tervezettnél (is) sokkal nagyobb piaci igény rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése