Esőben Pécsen - Jókai Cukrászda

A pécsi Jókai Cukrászdában korábban egyszer jártam, bő 2 éve. Akkor elégedett voltam, nagyon. Tegnap Kamillát vittem egy pécsi borkóstolóra, adódott pár szabad órám és a cukrászdalátogatás tűnt a legkellemesebb időtöltésnek a rettenetes időben.
A Jókai régi helyén most kávézó van, a cukrászda átköltözött az Elefántos Pizzériának is helyet adó épületbe, a bezárt Jókai Bisztró helyiségébe. A pultban francia cukrászati hatást tükröző tarte-ok, monodesszertek és krémdomináns többelemű tortaszeletek.


Jól átfáztam, forró csokit kérek az első sütemény, az epres-málnás tarte (620 Ft) mellé. A tarte remek, karakteres ízű és nem túl édes, a forró csoki viszont kevésbé illik egy ilyen szintű helyhez: ennél a beltartalomnál porból is bőven van még feljebb.


A lisztmentes mangó-passió-málna-mák (840 Ft) szelet könnyű és elegáns, a mákos talp szaftos és nem is esik szét. Harmadiknak narancsos operát (720 Ft) választok, a forró csoki emlékét tisztes cappuccinóval öblítem le. Az opera olyat produkál, amit a budapesti elit desszertezők operáiban gyakran hiába keres a vendég: ez a kávékrém végre kellően intenzív, a savanykás narancs pedig szépen ellenpontoz. A nagyon édes habcsókocska a tetején nekem nem hiányozna, ha nem lenne, de a díszítő jó szándék azért méltányolható.


A kiszolgálás kedves, az árak pesti szemmel nézve jutányosak. A Jókai jó hely - talán egyszer majd a teraszra is kiülhetek. A süteményeket illetően csak egy pici hiányérzetem maradt: korábban voltak fele méretű darabok is, ezek mostanra eltűntek, pedig szívesen megkóstoltam volna még néhány ízkombinációt.


A sütiebéd levezetéseként brutális shoppingolásba kezdtem a közeli plázában: vettem egy teniszshortot és egy rövidujjú pólót, összesen hatezer forintért. Nagyjából ennyit költök egy évben ruhára... jó érzés ezen már májusban túlesni...

7621 Pécs, Jókai tér 6.
www.jokaicukraszda.hu
(látogatás időpontja: 2019. V. 15)

2 megjegyzés: