Igen? Nem? Talán?

A címben feltett kérdések arra vonatkoznak, hogy az Igen nevű pizzériába vágyódom-e újra egy áprilisi látogatás után.
A Vidó Nóra építész-gasztroblogger által a Madách téren nyitott Igent a fősodratú médiában igen gyorsan kikiáltották a legjobb budapesti - és egyben egyetlen igazi nápolyi - pizzériának. Az ilyen kikiáltásokkal kapcsolatosan mindig erős fenntartásaim vannak, így gyakorló pizzabuziként meglátogattam az egységet. Akkor nem írtam az "élményről" és nem vágytam ismétlésre se: a pizza kétségtelenül nagyon jó volt, de az utcán vagy bent a parányi helyen állva történő étkezéshez nekem nincs kedvem, ezt meghagyom másoknak. Az Igen tavaly év végén átköltözött Budára és a Margit körúti helyen végre le lehet ülni.


Tehát leülök, rendelek, majd várok hosszasan, St. Andrea pinót kortyolgatok közben. A belteret nyilván szándékosan alakították nem otthonossá, így aztán a csempék és tükrök között, háttal a kemencének, asztaltárs híján diszkréten unatkozom. A ház majdnem telt, de hogy miként sikerül az előttem rendelők 10-12 pizzáját közel 50 perc alatt elkészíteni egy csúcsminőségű fatüzelésű kemencével felszerelt pizzériában, az nyilván a munkafolyamat alaposabb elemzését kívánná. Végül megérkezik a spenótos-gorgonzolás példány (2480 Ft), a tészta széle nem olyan látványosan pöttyözött szenes pontokkal, mint anno a Madách téren, de a homeopátiás mennyiségű gorgonzolát leszámítva nincs vele baj. A baj a hosszú várakozással van, meg azzal, hogy az utánam kb. 30 perccel érkező lány pont akkor kapja meg a pizzáját, mint én. Eszem még egy epres-limoncellós tiramisut (890 Ft), majd fizetek, szervizdíjjal együtt 4500 forintot.
A kevésbé tájékozottak kedvéért megemlítem, hogy ilyen minőségű pizzát szerencsére lehet kapni Budapesten számos helyen - ABC-rendben csak az általam megénekelt pizzériák-trattoriák közül válogatva ilyen a Da Mario, az Il Terzo Cerchio, a La Botte, a Pomo D'Oro, a Porcellino Grasso, a Tommy di Napoli, a Toscana. A címben szereplő kérdések pedig egyelőre megválaszolatlanok... talán ha lesz majd leves a várakozást elütni valamivel, még visszajövök...

1027 Budapest, Margit körút 60.
(látogatás időpontja: 2019. IV. 8)

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Hát, ez nem a méjnsztrím médiában megszokott tartalmú kedvcsináló írás...

      Törlés
  2. Tőled a kedvcsinálót is elfogadnám, de hát ez nem éppen az...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő éttermes írás kedvcsináló jellegű lesz. :)

      Törlés