Még egy pizzéria a felső ligából: Pomo D'Oro

Igen jó dolgom volt ravennai haverom, Roberto januári látogatásakor: este az Il Terzo Cerchióban vacsoráztunk, másnap a Pomo D'Oróban ebédeltünk.
Gianni Annoni belvárosi trattoriájában nincs ebédmenü, az árak pedig igen húzósak. Erre és egy pizza elfogyasztására kalkulálva kb. 50 percre váltottam parkolójegyet. Ez hiba volt...


A Pomo D'Oro szinte tele van. Nem voltam itt a nagy átalakítás óta, így alaposan meglepődöm. Ennyien ebédelnek ott, ahol alig van pizza 2000 Ft alatt? Nagy a jólét vagy csak Gianni aurája nagy, fene tudja.


Az étlapot nem sokat nézegetjük, Roberto tésztát választ, én pizzázom. A házi garganelli trattoria módra, bélszíndarabokkal (3250 Ft) csinos és finom kompozíció, a lúdgége tészta hibátlan, a bélszíndarabkák kellemes állagúak. A rustica pizza (padlizsán, fekete olíva, speck sonka, gorgonzola, 2890 Ft) fogyasztása közben azon töprengek, itt vagy a Dohány utcában jobb-e a pizza? Korábban az Il Terzo volt a favoritom, de a tegnapi példányhoz képest Gianniék pizzája egy hajszállal még meggyőzőbb. A hasonlóságok (roppanós szél, vékony közép, minőségi feltétek, nem beszáradt/festékszerű paradicsomszósz) mellett talán annyi a különbség a két hibátlan darab között, hogy ennek a tésztája középen vékonysága ellenére se ázott át. Ha magamnak állítom össze, még két hajszálvékony sonkaszelet elfért volna rajta...


A desszertekben sose volt túlzottan erős a Pomo D'Oro, a helyzet nem nagyon változott e téren. Roberto tiramisuja (990 Ft) már látványra is kissé vicces alkotás - aki evett már tortaszerűen szilárd tiramisukat közepes cukrászdákban, a képről érti, mire gondolok. A házi profiterol fehér-barna csokoládéöntettel (1190 Ft) viszont teljesen rendben van, bár a csokimártás íze nem elsöprő.
Ittunk két kis kólát, 2 deci kajszilevet, 1 San Pellegrino ásványvizet, így a 10% szervizdíjjal megfejelt számla vége 11000 Ft. Nekem a példás minőségű pizza sokat megér, ezért nem mondom, hogy botrányosan drága a hely.
A további fizetnivaló az autó szélvédőjére tűzve vár (6-8 percet túlóráztunk), az Isten áldja meg érte újabb szolgálati Ferrarikkal a belvárosi parkolócég vezetőit!

Konyha: 7 (kiváló)
Árszint: 4 (felső középkategória)
Ár/érték: 1.7 (néha ki lehet próbálni)
www.pomodorobudapest.com

3 megjegyzés:

  1. dzsánni nem tulaj, hanem behúzóember

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsivá tettél, pénzügyileg csak a jelentős bankhitelről tudok.
    Ki a tulaj?

    VálaszTörlés
  3. Öööö...mi?Hogy?
    behúzóeeeembeeer? Az olyan mint a reklámarc?

    VálaszTörlés