A Borháló-koncepció buktatói (Simon Blanc)

Szépen szaporodnak a Borháló-lánc üzletei. Nincs semmi bajom a jelenséggel - korrekt termelőtől származó, ésszerű árazású PET-palackos vagy magnum palackos jó borra nyilván van piaci igény, illetve jobb lenne, ha inkább ilyet innának sokat a kisebb büdzséből gazdálkodó polgárok, mint a hiperek alsópolcos kínálatában található nagyüzemi és/vagy bizonytalan eredetű borzalmakat.
Az a fránya ördög mindig a részletekben búvik meg, jelen esetben egy Simon Blanc feliratú másfél literes plasztikban. Kamilla hozta az egyik Borhálóból, "próbáljuk ki, ennyiért biztos megéri!" felkiáltással, hiszen az egri Simon (korábban: Don Simon) márkanév nem cseng számunkra rosszul.

Átadom a szót a forgalmazónak:
"Simon József SimonBlanc
Borfajta: Pinot Gris
Borvidék: Eger
Évjárat: 2012
Telt ízű, közepesen testes, de könnyen iható fehérbor elegáns savakkal, csonthéjasokra, mogyoróra emlékeztető buja ízzel, amely a frissítő citrusok zamatával párosul. Ez annak köszönhető, hogy a tétel mintegy fele fahordós érlelésű, másik része reduktív, könnyű bor."
Sok kamu borleírást olvastam, nem zaklat már fel az ilyesmi. Maradjunk röviden annyiban, hogy ez egy kocsmaboros hangulatú-zamatú cucc. Főzni éppen nem terveztünk nagyobb mennyiségű borral, kiönteni sajnáljuk, ennyit meginni belőle komoly kihívás. Így aztán fogyogat, igen lassan.
Erősen (?) bizakodom, hogy a kéthelyi Ax & Ax pince hasonló kiszerelésű zweigeltjét nem 10 napig isszuk majd, mert én meg olyat szereztem be egy másik Borhálóban...

Simon Blanc
Termelő: Simon Pincészet Kft., Eger (www.simonbor.hu)
Beszerzési ár: 1480 Ft/1,5 l (Borháló)
Pont (1-10): 2 (rossz)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése