Hajdú Péter Like-ja

A törökbálinti Like Bisztróban tavaly nyáron jártam először 'muskotály küvé' Csaba társaságában, ő írt is róla.
Az október végi, balatonszárszói nyaralózárás után nem fértünk be a Kistücsökbe, más balatoni helyen enni nem támadt kedvünk, viszont Érd környékén megéheztünk. Tavaly elég jó benyomást tett rám a Like ebédmenüje és lecsója, így lekanyarodtam az autópályáról.


Az idő szép volt még, a bisztró fóliával fedett teraszán telepedtünk le. A Like pizzéria is, de inkább az étlap érdekességeit tanulmányoztam. Ennek néhány tételéről (pl. "Gesztenyés libamáj, 64%-os Manjari csokoládéval és kakaó gruéval, air bag-es kacsamájgolyó, édesburgonya krémmel, grillezett pak choy-jal") azt hihetné a szemlélő, hogy fine dining szentélyben jár, aztán a nyelvtani hibák (pl. "jussal") hatására visszazökken a való világba.
A kedves, ám kissé fogalmatlan pincértől az újragondolt paprikás csirke, kolbászmorzsába forgatott grízgaluskával konkrét kiviteléről érdeklődtem. Őt szemlátomást meglepte a kérdés, itt valószínűleg kérdezősködés nélkül esznek a partiarcok újragondolást. Valami olyasmit sikerült megtudnom, hogy ezt a csirkét leginkább nokedlivel, esetleg spagettivel szolgálják fel. Érdeklődésem más irányba fordult, de jobbnak láttam, ha a XXI. századi harcsapaprikás túrós csusza rétessel, tejfölgolyóval (2390 Ft) esetében nem kérdezek semmit.


Kedvelem a modernizált harcsapaprikásokat (is), de ha sült hal a főelem, a XXI. századi (afrikai) harcsa kevésbé szerencsés választás. A csuszarétes kissé száraz volt, a tejfölgolyó pedig köznapi tejfölpacniként jelent meg. Az étellel egyébként semmi baj nincs, az elnevezésből származó magas várakozások részleges be nem teljesítését leszámítva.
Édesanyám dijoni mustáros tarja steak lemezelt burgonyával, langyos paradicsomsalátával, konyakos jussal (2690 Ft) elnevezésű étele még jobb volt, a méretes hús csodásan szaftos maradt. Lemezelt burgonyaként megint mást vártam, de a szaftos gratin-re nem lehetett panasz. A főételek adagjai optimálisak.
A jó levesek (sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, 890 Ft és gyöngyöző húsleves csirkehúsos derelyével, 1090 Ft) és főételek után nyilván kellett ennünk valami rosszat is. A somlói mignon feketén-fehéren (990 Ft) csinos küllemben, gyenge anyagokból megvalósított cucc - ehhez hasonlóan illúzióromboló somlóit szerencsére viszonylag régen kaptam normális étteremben.
A Like összességében eléggé rendben van ár/érték alapján. A faszbukon olvastam, hogy novemberben visszatért betegeskedéséből a séf, Szabó Csaba. Remélhetőleg neki sikerül kicsit jobban megtölteni tartalommal a hangzatos ételneveket...

Törökbálint, Kastély u. 7.
(látogatás időpontja: 2014. VII. 16, 2015. X. 25)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése