Kissé meleg van sokat írni, így csak az elmúlt hónapok egyik kiemelkedő éttermi desszertjét mutatom meg: rebarbara-eper mille feuille.
Lelőhelyéről, a Larusról hamarosan hosszabb írás is lesz itt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hapci és Kamilla gasztrokulturális kalandozásai
Mióta megjelent, nézegetem a fotót - egyre kevésbé tetszik.
VálaszTörlésHiába tűnik jónak a rebarbara-eper párosítás, alkalmasnak a vékony tésztalapocska, ha egy aprósággal agyon csapják az egészet: az eper nem friss, vágási felületén kiütközik a zselatin, alatta a tészta megereszkedett. A rebarbarán is, mintha látnék zselatint, gondolom, jutott a tésztára is.
Akkor lehetne hibátlan a desszert, ha rendelésre, frissen készülne minden egyes adag.
Mackóúr
Kedves Mackóúr, becsapós talán a fotó. A süteményen nem volt nyoma zselatinnak és a tésztalapok állagából ítélve max. 1 órával korábban rakhatták össze, ha netán nem rendelésre (szoktam látni a hűtőpultjukban 1-1 ""demo" desszertet). A rebarbarát valószínűleg cukros szirupban főzték kicsit.
TörlésEz egy nagyon-nagyon jó sütemény volt, bár kétségtelenül csak azért raktam ki a fotóját, hogy valami megjelenjen múlt héten, mielőtt elmegyek nyaralni. :)
Megnyugtattál...
TörlésMackóúr