Hapci-féle kézműves mustár

Eme kitűnő, sőt, mi több, unikális termék elkészítése úgy kezdődik, hogy beszerzünk két ehetetlen mustárt egy szép, nagy magyar üzletben.
Az egyik a Globus dijoni mustár (szúrós ecetes illat, hosszan fölé hajolva átmeneti ájulást okozhat), a másik a Koch édes mustár (ez annyira édes, hogy ha a fenekemre kenném, egy medve lenyalná róla méz híján).


Mindkettőnek elfogyasztjuk a felét (ez a recept legnehezebb művelete), majd a Koch mustárt átrakjuk a Globus tégelyébe és a két alapanyagot egy teáskanál segítségével homogénre keverjük (ha autentikus Hapci-féle kézműves mustárt óhajtunk, erre a műveletre természetesen érdemes Hapcit és az ő jobbját felkérni). Az elkészült mustár a kiinduló alapanyagoknál lényegesen kevésbé undorító, a Globus dijoni (muhaha) olcsó ecetességét kisimítja a Koch mustár brutális cukordózisa.


A Hapci-féle kézműves mustár elkészítésénél már csak akkor járhatunk jobban, ha a kiinduló alapanyagokat meg se vesszük, hanem keresünk helyettük egy élvezhető mustárt.

Globus Dijoni Mustár
Forgalmazó: Unilever Magyarország Kft., Budapest
Beszerzési ár: - (245 g)
Összetétel: víz, mustármag, ecet, só, étkezési sav (citromsav), tartósítószer (kálium-metabiszulfit)

Koch Arany Mustár édes
Gyártó: Koch's Torma (Hungária) Kft., Kiskunfélegyháza
Beszerzési ár: - (200 g)
Összetétel: ivóvíz, mustármag, cukor, ecet, jódozott étkezési só, cukor, fűszerek

4 megjegyzés:

  1. NEM HISZEM!
    Kéretik nyilvános prezentációt tartani!
    Mackóúr

    VálaszTörlés
  2. szerintem még tutibb, ha pl. a decemberben egyik honlapon megjelent bemutató alapján eszkábálunk magunknak (majdnem) teljesen az alapoktól (pl. fokhagymával, tormával, medvehagymával, stb.). mindenki barátja segít megtalálni ("mustár karácsonyra", van találat bőven). vzs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fentinél is kézművesebbet én biztos nem csinálok egyhamar, de megnézem. Egy volt évfolyamtársam pont mustárt készít, nyilván jót, olvastam róla a Magyar Konyhában.

      Törlés