Eme kitűnő, sőt, mi több, unikális termék elkészítése úgy kezdődik, hogy beszerzünk két ehetetlen mustárt egy szép, nagy magyar üzletben.
Az egyik a Globus dijoni mustár (szúrós ecetes illat, hosszan fölé hajolva átmeneti ájulást okozhat), a másik a Koch édes mustár (ez annyira édes, hogy ha a fenekemre kenném, egy medve lenyalná róla méz híján).
Mindkettőnek elfogyasztjuk a felét (ez a recept legnehezebb művelete), majd a Koch mustárt átrakjuk a Globus tégelyébe és a két alapanyagot egy teáskanál segítségével homogénre keverjük (ha autentikus Hapci-féle kézműves mustárt óhajtunk, erre a műveletre természetesen érdemes Hapcit és az ő jobbját felkérni). Az elkészült mustár a kiinduló alapanyagoknál lényegesen kevésbé undorító, a Globus dijoni (muhaha) olcsó ecetességét kisimítja a Koch mustár brutális cukordózisa.
A Hapci-féle kézműves mustár elkészítésénél már csak akkor járhatunk jobban, ha a kiinduló alapanyagokat meg se vesszük, hanem keresünk helyettük egy élvezhető mustárt.
Globus Dijoni Mustár
Forgalmazó: Unilever Magyarország Kft., Budapest
Beszerzési ár: - (245 g)
Összetétel: víz, mustármag, ecet, só, étkezési sav (citromsav), tartósítószer (kálium-metabiszulfit)
Koch Arany Mustár édes
Gyártó: Koch's Torma (Hungária) Kft., Kiskunfélegyháza
Beszerzési ár: - (200 g)
Összetétel: ivóvíz, mustármag, cukor, ecet, jódozott étkezési só, cukor, fűszerek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
NEM HISZEM!
VálaszTörlésKéretik nyilvános prezentációt tartani!
Mackóúr
A medvére gondolsz vagy a keverésre?
Törlés:)
szerintem még tutibb, ha pl. a decemberben egyik honlapon megjelent bemutató alapján eszkábálunk magunknak (majdnem) teljesen az alapoktól (pl. fokhagymával, tormával, medvehagymával, stb.). mindenki barátja segít megtalálni ("mustár karácsonyra", van találat bőven). vzs
VálaszTörlésA fentinél is kézművesebbet én biztos nem csinálok egyhamar, de megnézem. Egy volt évfolyamtársam pont mustárt készít, nyilván jót, olvastam róla a Magyar Konyhában.
Törlés