Fonte - pizzéria a dizájnbútorok mellett

A Fonte pizzéria a Budaörsi úti bútoráruház épületegyüttesének szélén található. Nem mondhatom, hogy a konyhája iszonyatosan vonz, viszont közel van, kellemes a terasz, kényelmesek a székek... a jobb olasz éttermekhez többet kell autózni... így aztán évi 2-3 alkalommal itt étkezünk.


Mint a bevezetőből látható, túl nagy lelkesedést nem vált ki belőlem a Fonte. Miért is? Talán kezdjük a legfontosabb tétellel, a pizzával. A pizza bent készül a konyhán, nyilván elektromos sütőben. A tésztája szép vékony, de kevéssé rugalmas, kissé száraz-poros érzetű, és sajnos általában érzek benne valami mellékízt, ami - bocsánatot kérek a konyhai stábtól, nem tudom másképp körülírni - az Oetker mirelit pizzák tésztájára emlékeztet. Volt olyan periódus is, amikor nem éreztem ilyet, aztán legutóbb, novemberben (pármai sonkás-gorgonzolás pizza, 1990 Ft) megint. A feltétekkel nincs semmi baj, a szósz ellenben elégtelen, a pizza inkább sárga, mint piros.


A tésztákkal hasonlóan ellentmondásos tapasztalatokat szereztünk. Ehran barátom szokta mondogatni, hogy minek menjen étterembe, ha az ételt nem csinálják meg jobban, mint ő otthon. Én nem egészen így gondolom, azzal is beérem, ha nem rosszabb, mint otthon - addig se kell dolgozni.


A Fontéban a tejszínes-gombás tortellinit (2130 Ft) pont olyan gagyi zacskós szárazáruból készítik, mint édesanyám, viszont rettentően, minden más ízt elnyomóan megborsozzák. Ehhez képest az ára nem kevés, viszont az adag hatalmas, két embernek is elég lehet. A spenótos gnocchi (1650 Ft) néven felszolgált, erősen fokhagymás-sós kulimászban túlfőtt gnocchikat tartalmazó ételt (spenótos gnocchifőzelék?) végképp nem értem. Egyetlen erénye a kiadóssága, Kamilla bármikor jobbat rittyent 20 perc alatt az Aldi-féle Carloni gnocchiból.


Nem gondolom, hogy csak a házilag készült vagy extrém minőségű manufakturális tészta elfogadható, azt se, hogy minden itthoni olasz étteremben elengedhetetlen legalább egy Graziano Cattaneo a konyhán, de azért ennél többet illene produkálni.
Nekem meg illene jót is írni...


A krémlevesek (paradicsom, cékla, sütőtök) élvezetesek és a tortellinis húslevesre (tortellini in brodo) se lehet panasz. Az adag tisztességes, nem a finom(kodó) helyeken szokásos 1,5-2 deci.
Ettünk jól sikerült halat (vajhal grillezve, zöldspárgával és krumplipürével, 3220 Ft) és ebédmenüben kevésbé jól sikerült Budapest tokányt. A desszertek közül nagyjából rendben van a tiramisu és a somlói galuska, kevésbé tetszett a szívós-tömör tésztájú narancsos csokoládétorta (990 Ft).


A fentiekből talán nem tűnik ki, de szurkolok Szentiványi Zsófinak és csapatának. Jó lenne egy jó pizzéria a közelünkben...

Konyha: 4.5 (átlagos)
Árszint: 2,5 (alsó középkategória)
Ár/érték: 1.8 (minőséggel arányos árak)
www.fontepizzeria.hu
(látogatás időpontja: 2012. V. 2, XI. 30, XII. 18, 2013. I. 6, X. 3, XI. 7, 2014. VI. 24)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése