Józsefváros, te csodás!

Az állatorvosi rendelőben támadt dolgunk, a Harminckettesek terén. Ilyenkor Kamilla bemegy a macskával, én meg leparkolok és nézelődöm, esetleg eszem valamit.


Most azt láttam, még a kocsiban ülve, hogy a szemerkélő esőben a parkoló buszmegálló felőli oldalán beáll két autó közé egy középkorú, nem túl díszes öltözetű nő és gatyáját-bugyiját letolva megöntözi az aszfaltot. Kényelmesen hagyta kicsepegni a maradványokat p****jából, majd beállt újra a fal mellé, a sarki McDonalds tövébe.
Ez a jelenet kétségtelenül újszerű volt nekem is, pedig régebben elég gyakran megfordultam a József utca-Baross utca környékének lepusztult humán erőforrásai között.
No mindegy, a sokk hatására bementem a Mekdöncibe. Soha nem jártam még McCaféban, ugyanis az utolsó látogatásom Mc-ben megelőzte ezek kialakítását...
Az elmaradt élményt pótolandó kértem egy akciós cappuccinót és egy ír krémtorta nevű süteményt. A cappuccino pont olyan - híg, de nem kellemetlen - volt, mint vártam, a gyanúsan remegős állagú torta pedig még olyan se: mintha kifelejtették volna belőle az ízadó anyagokat.
Viszont meleg volt bent, ami a kinti pár fok után határozottan jólesett.
Törpincs vizitének befejezése előtt még vettem egy természetes anyagokat legfeljebb nyomokban tartalmazó csokis süteményt a Flórián pékségben, majd hazaindultunk.

6 megjegyzés:

  1. Legalább ezt a szép cicát meggyógyították?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos még nem, keresgélik, hogy mire allergiás.
      Szegény teljesen kivakarta-nyalogatta a hasán a szőrt.

      Törlés
    2. emberszőrre!

      Törlés
    3. Volt egy macskánk nekünk is, aki állandóan nyalogatta magát. Itt a doki azt mondta, hogy stresszes és azért csinálja. Ez olyasmi volt nála, mint az embereknél a köröm rágás. Semmit nem tudtak vele csinálni, pedig mi is vittük párszor dokihoz.

      Törlés
    4. Lehet, hogy ez is ilyesmi. Törpe kis kora óta hiperaktív cica, és az allergia okát nem találják.

      Törlés
  2. Ízelítő az igazi magyar valóságból. :)

    VálaszTörlés