Fánkfesztivál Pilisszentkereszten

Szombaton fánkfesztivált tartottak Pilisszentkereszten. Úgy képzeltem a fánkfesztivált, hogy azon sokféle ízesítésű és formájú fánkot kínálnak különböző standokon, amiket az egybegyűltek boldogan kóstolgatnak és összehasonlítanak.


Alapozásnak ettem egy szarvasragulevest a helyi Emma vendéglőben, majd a sztrapacska kísértését legyőzve átballagtam a szlovák közösségi házhoz. Ennek udvarában a szokásos fesztiváli generálkínálat és kirakodóvásár fogadott, meg egy hosszú sor. A sor érkezésemkor kb. 60 főből állt, az elöl lévők 100 forintért vásárolhattak egyféle kinézetű, egyféle baracklekvárral tuningolt fánkot. Rövid szemlélődés után átláttam, hogy közel órányi sorállásra lehet számítani, így elvonultam a Hilda cukrászdába.


Hildáéknál 2009-ben jártam először és eddig utoljára. Sajnos úgy tűnik, az akkori háziasabb kínálatot nagyrészt felváltotta a Zila formákra alapozott habosság-krémesség. Kivételként "nagymama csokis kockája" vagy valami hasonló névvel kínálkozott egy sütemény a pultban, ami be is váltotta a hozzá fűzött reményeimet.


Így esett, hogy mégis ettem süteményt Pilisszentkereszten. Az más kérdés, hogy ha ezért a programért nem Pomázról autózom át, hanem Budapestről ki, alighanem megüt a guta.

2 megjegyzés:

  1. Így jár, aki csak a nagybetüket olvassa el! Az eredeti hirdetés valahogy így szólhatott: Van poFÁNK ezt a lehúzós balhét FESZTIVÁLnak nevezni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag a korábbi években jobb volt a szervezés...

      Törlés