Branco Steakhouse - founded 1992

Az érdi Brancóban bő 10 éve jártam egyszer. Az ételek nem hagytak különösebben mély nyomot, a szomszéd asztalnál ülő társaság (egy maffiózó vállalkozó és udvartartása) annál inkább, így nem tértem vissza. Egészen idén nyárig, amikor egy agárdi konferenciáról jövet megéheztünk Kamillával. Érden rengeteg étterem van, újkori tapasztalataim szerint többnyire rettenetesek, ezért a változatosság kedvéért a sztékház előtt parkoltunk le.


A Branco sok fával burkolt kétszintes beltere hatalmas, nem lehet könnyű manapság megtölteni. Az étlapon érződik a válság, a normál adagok mellett megjelentek a kisebbek, ilyet választottam.


A grillezett zöldségekkel kísért mini steak (2790 Ft) húsmennyisége (18 dkg) nekem bőven elég. Számos helyen sütnek már ennél jobb húsból jobb sztéket, de igazán nem volt ok a panaszra. A zöldborsmártás-paródiát - hát, hogy is mondjam - még lehetne fejleszteni.


Kamilla nem volt nagyon éhes, először chilis babra gondolt, amit a pincér szelíd rábeszélésére sikerült egy bélszínnel turbózott étellé (bélszínérmék Winchester módra) változtatni. A vékonyka bélszín eléggé kiszáradt, de a szaftos babbal együtt élvezhető volt, az más kérdés, hogy a babhoz nem sokat adott hozzá, a számla végösszegén kívül (450 helyett 2520 Ft).


A sztékes helyeken a desszertre ritkán jut figyelem, lásd például a kiskörúti Pampas. Nem reméltem sokat a somlóitól (690 Ft), de a várakozásomat sikerült bőven alulmúlni, ez a példány befért életem 3 legrosszabbja közé (további dobogósok: Szent Jupát és Krapaj Csárda). Úgy tűnik, a konyhai stáb igyekszik a somlóit sütés-főzés nélkül megúszni. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha a különféle ipari alapanyagokból összeállított desszertek finomabbak lennének, mint az ódivatú műveletekkel készítettek, de sajnos, nem így van. Tán ennyit se érdemes vesződni, van számos termelő, aki kb. 300 bruttó magyar forintért szállít ilyen somlóit, azt az energiatakarékosság jegyében az átlátszó műanyag tálkácskájában is fel lehetne szolgálni a mélyen tisztelt vendégnek. A felét meghagytam és a növényihab-halmocskákból kiraktam egy sormintát a tányér szélén, remélve, hogy felkeltem a pincér érdeklődését, de nem kérdezte meg, mi volt a baj a desszerttel.

Kicsit olyan érzésem van, hogy a Branco megmaradt azon a szinten, ahogy egy steakhouse-t Magyarországon elképzeltek a 90-es évek elején. Nem vagyok benne biztos, hogy hiányérzetem lesz, ha újabb 10 évig nem eszem náluk.

www.steakhouse.hu
(látogatás időpontja: 2012. V. 17)

12 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy pont tegnap beszélgettünk kis feleségemmel, hogy el kellene menni egy ilyen házikóba enni egy bitangjó sztéket. Monjduk a Kokó-féle La Pampa-ra gondoltunk első körben nem a Branco-ra, de az mindenesetre elszomorító, hogy ilyen szinten tart egy Bp-közeli egység. Lehet, hogy a vállalkozóknak ez is elég?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom...
      Nagy tömeget nem látok ott mostanában, bár más érdi helyekhez képest még aránylag van vendégük. Néhány közeli étteremben max. 3-4 vendég van esténként, az Admirális üzemeltetői már fel is adták.

      Törlés
  2. Hapci Úraság!
    :-)
    Kérlek ajánlj egy OKeys (ejtsd amerikaiul) sztékhóuszt!
    /kíváncsi vagyok, szerinted van-e az országban említésre méltó/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok nagyon tájékozott a témában, leginkább csúcséttermekben eszem sztéket.
      A specialista helyek közül a Pampasban szerintem jó a szték, az egyebek nem/kevésbé vonzóak.
      Szavahihető forrásból (is) olvastam jókat a Prime Steakhouse-ról (most költöztek a Mammmutból a Sas utcába).

      Törlés
  3. Konrády is nemrég nyitott egy jópofa húsevő helyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélhetőleg a vendégek kissé többen lesznek, mint a húsboltjában...

      Törlés
  4. Hogy sok hasznot nem termel a húsbolt, abban biztos vagyok, bár ismerve Konrády anyagi lehetőségeit, nem is azért csinálta, szimpla hobbi. Vagy pénzmosoda.:) Én továbbra is inkább Gál Józsihoz járok, ő még megfizethetőbb.

    VálaszTörlés
  5. Hát a legjobb az otthoni és nem feltétlenül bélszínből, Látogassátok meg a Konrády helyett a Józsit a Budagyöngye alagsorában. Ő majd segít. Ha meg steak, akkor a Philippe a belga Charolais marha steak-et szolgál fel. Az rendben van. De a Bock Bisztro is tartja a szintet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő a Károly Józsi, ugye? Sok jót hallottam az üzletéről, csak nekem kissé távol van, a másik Józsi meg most költözött a lakásunk közelébe.

      Törlés
    2. Igen, ő az, és szerintem is a legjobb a hentes, merem én is ajánlani.

      Törlés
  6. Eltelt a 10 év. Kiváncsi lennék újra a véleményedre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem jártam ott azóta és nem blogolok már, ezért sajnos nem tudok válaszolni.

      Törlés