Gelato Italiano mogyoró - a díjnyertes jégkrém (khmmm)

A doboz felirata szerint ez egy mogyorójégkrém cukrozott mogyoródarabkákkal, "Az év fagylaltja 2007" aranyérmes terméke.


Én azt gondolom, hogy ez a tetejére szórt pár szemcsén kívül mogyorót nyomokban is alig tartalmazó, mogyóróízre kevéssé hajazó, mérhetetlenül édes, furcsán szemcsés-lisztes állagú gusztustalanság.
Gratulálok a zsűrinek!
Fogyasszanak napi egy küblivel fejenként, életfogytig.
Mert megérdemlik.

Arany mogyoró
Gyártó: Gelato Italiano Kft., Környe
Beszerzési ár: - (900 ml)
Összetétel: friss tehéntej (2,8%), kristálycukor, növényi zsír, sovány tejpor, tejsavópor, dextróz, invertcukor (kristálycukor, víz, citromsav, nátrium-hidrogénkarbonát), mogyoró koncentrátum, stabilizátorok (szentjánoskenyérliszt, guargumi, karragén), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), antioxidánsok (alfa tokoferol, aszkorbinsav zsírsav észterei), koller (víz, kristálycukor, glükóz), tejszínaroma, étkezési só, mogyoróaroma, kristályvanillin, karamellizált mogyoró (kristálycukor, mogyoró, karamellszirup, mogyoróaroma)

8 megjegyzés:

  1. Hogy ez milyen nem tudom, de a szilvásgombócuk egész ehető. Annak csak némely doboza bonthatatlan. Számomra a Carte D'or "remekművei" a pálmavívők. A Dobostorta tetején szétpotyogtatott fogtörő cukorgrüblik, a Rákóczi túrós tiszta fahéj íze..stb.A design ott van, ízkínálat bőséges, beltartalom uncsi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Carte d'Or több termékénél markáns minőségromlást éreztünk pár éve és rettenetesen édesek - olyat se veszünk már.

      Törlés
    2. Én egy ideje már nem kísérletezek. Ugyanis - mondjuk a németekkel ellentétben - idehaza ízdömping van. Irgalmatlan sok variációt lehet kapni,már ami a fantázianeveket illeti...Azért kíváncsi lennék Ti melyiket ajánlanátok, mi az amit valóban érdemes megvenni? (Még évekkel ezelőtt a Häagen Dazs-ra esküdtem, de errefelé nem kapható.)

      Törlés
    3. Még nem találkoztam olyan gyári jégkrémmel, amivel teljesen elégedett lettem volna, általában túl édesek és/vagy nincs elég intenzív ízük. Időnként veszünk valami olyat, amit még nem kóstoltunk, hátha...

      Törlés
  2. Hiányolom az címből a "(v)együnk szart" rovatcímet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Törekszem a változatosságra. :)
      Illetve elgondolkodtam azon, hogy ha valaki rákeres a "dányi parasztkolbász" szókapcsolatra, jelenleg vagy 5 duplikátumban jelenik meg az első találati oldalon a rovatom címe... ezt talán nem érdemlik...

      Törlés
  3. Miért, közben jó lett a dányi parasztkolbász? :) Szerintem ami szar, az szar. Csináljanak jót és akkor írsz róluk a másik rovatodban. :))

    VálaszTörlés