A doboz felirata szerint ez egy mogyorójégkrém cukrozott mogyoródarabkákkal, "Az év fagylaltja 2007" aranyérmes terméke.
Én azt gondolom, hogy ez a tetejére szórt pár szemcsén kívül mogyorót nyomokban is alig tartalmazó, mogyóróízre kevéssé hajazó, mérhetetlenül édes, furcsán szemcsés-lisztes állagú gusztustalanság.
Gratulálok a zsűrinek!
Fogyasszanak napi egy küblivel fejenként, életfogytig.
Mert megérdemlik.
Arany mogyoró
Gyártó: Gelato Italiano Kft., Környe
Beszerzési ár: - (900 ml)
Összetétel: friss tehéntej (2,8%), kristálycukor, növényi zsír, sovány tejpor, tejsavópor, dextróz, invertcukor (kristálycukor, víz, citromsav, nátrium-hidrogénkarbonát), mogyoró koncentrátum, stabilizátorok (szentjánoskenyérliszt, guargumi, karragén), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), antioxidánsok (alfa tokoferol, aszkorbinsav zsírsav észterei), koller (víz, kristálycukor, glükóz), tejszínaroma, étkezési só, mogyoróaroma, kristályvanillin, karamellizált mogyoró (kristálycukor, mogyoró, karamellszirup, mogyoróaroma)
Húspácolási alapok
17 órája
Hogy ez milyen nem tudom, de a szilvásgombócuk egész ehető. Annak csak némely doboza bonthatatlan. Számomra a Carte D'or "remekművei" a pálmavívők. A Dobostorta tetején szétpotyogtatott fogtörő cukorgrüblik, a Rákóczi túrós tiszta fahéj íze..stb.A design ott van, ízkínálat bőséges, beltartalom uncsi.
VálaszTörlésA Carte d'Or több termékénél markáns minőségromlást éreztünk pár éve és rettenetesen édesek - olyat se veszünk már.
TörlésÉn egy ideje már nem kísérletezek. Ugyanis - mondjuk a németekkel ellentétben - idehaza ízdömping van. Irgalmatlan sok variációt lehet kapni,már ami a fantázianeveket illeti...Azért kíváncsi lennék Ti melyiket ajánlanátok, mi az amit valóban érdemes megvenni? (Még évekkel ezelőtt a Häagen Dazs-ra esküdtem, de errefelé nem kapható.)
TörlésMég nem találkoztam olyan gyári jégkrémmel, amivel teljesen elégedett lettem volna, általában túl édesek és/vagy nincs elég intenzív ízük. Időnként veszünk valami olyat, amit még nem kóstoltunk, hátha...
TörlésHiányolom az címből a "(v)együnk szart" rovatcímet. :)
VálaszTörlésTörekszem a változatosságra. :)
TörlésIlletve elgondolkodtam azon, hogy ha valaki rákeres a "dányi parasztkolbász" szókapcsolatra, jelenleg vagy 5 duplikátumban jelenik meg az első találati oldalon a rovatom címe... ezt talán nem érdemlik...
Miért, közben jó lett a dányi parasztkolbász? :) Szerintem ami szar, az szar. Csináljanak jót és akkor írsz róluk a másik rovatodban. :))
VálaszTörlésEz megnyugtató kimenetel lenne. :)
Törlés