FineGuide - étteremkereső mobiltelefonra

Kedves ismeretlen ismerősöm felkért, hogy segítsek egy - minőségi éttermek adatait tartalmazó - okostelefonos étteremkereső alkalmazás tartalmi részének elkészítésében. A tőlem elvárható lassúsággal közre is működtem, illő díjazás (a japán késeim reklámozása és 2 ebédmenü) fejében...


Bár - egy kb. 2002-es évjáratú Siemens A 50 mobiltelefon elégedett tulajdonosaként - továbbra se értem, mi szükségük van az embereknek arra, hogy mobilon netezzenek, kérek minden kedves, okos, valamint okostelefonos olvasót, hogy próbálja ki a FineGuide első változatát!
A fejlesztők (eufemisztikusan: mi) minden véleménynek örülnek és itt, a honlapon, vagy az info kukac fineguide pont hu mailcímen várják a visszajelzéseket.

Ingyen letölthető FineGuide (iOS):


Ingyen letölthető FineGuide (Android):

7 megjegyzés:

  1. Nézem...
    Kezdetnek mindjárt javasolnám QR-kód használatát is, kényelmes, és nagy divat lett.
    Egyébként az ötlet jó, hiányzott már egy ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, mi az a QR-kód, de továbbítottam az észrevételt az illetékesnek.

      Törlés
    2. A QR tipikusan nyomtatott felületekre való hiperhivatkozás. Egy internetes apphoz felhasználni nem sok értelme van...

      Jó kis cucc, de a kapcsolatfelvétel ikonok lehetnének nagyobbak a kezelhetőség miatt.

      Valamint nem tetszik, h egyből hívja a számot, ha rákattintok. kellene oda egy megerősítés is, mert így sok kéretlen/véletlen kicsörgés lesz ezekben az éttermekben...

      Samsung/android...

      Remélem segítettem. ;-)

      Törlés
    3. Nem értek egyet, szerintem bannereknél is jól lehet használni, még képernyőről is egyszerűbb így "lelopni a cuccot", mint keresgélni a letöltő oldalt.
      Még sok időm nem volt tanulmányozni, de annyit már most is változtatnék, hogy jobban cizellálnám a konyhatípust vagy egy étteremhez több konyha tag-et is tennék, pl. a Borkonyha nem úgy magyaros, ahogy mondjuk egy Náncsi néni vagy egy Rókufalvy - szerintem ezek eléggé eltérőek egymástól.
      A rendezésnél mintha nem tisztán abc-rendben lennének a dolgok, legalábbis a Z után megint jönnek más betűs éttermek.
      Tök jó, hogy offline is használható (én pl. csak wifis környezetben tudom a telefont használni, mert céges, és nincs adatforgalom), de akkor jól jönne, ha a térképnél is lenne legalább egy környezeti fix kép is, és onnan menne át a Google maps-ra - tudom, ez azért eléggé plusz munka.
      Az meg még inkább, viszont szintén nagyon tudnám értékelni felhasználóként, ha lenne legalább pár étel felsorolva az egyes éttermeknél, mégis mire számítson az ember (pláne árakkal :)). Tudom, tudom, az én anyukámat.

      Törlés
    4. Köszönöm a segítséget... nem nagyon értem, mikről írtok, de természetesen továbbítom... :)

      Ehran: ez még csak az induló verzió és adatbázis, további igények és ötletek hatására bővül-csiszolódik majd szakmailag és technikailag, illetve remélhetőleg szaporodnak az éttermek benne, amik megütik a megcélzott szintet (ez kb. a Náncsi Néni környéke jelenleg). Nem tudom pontosan, Szalkai Gergőék mire készülnek a közeli jövőben, a saját kompetenciámat (éttermek kiválasztása, adataik gyűjtögetése és árkategóriákba sorolása) meghaladó dolgokkal és a potenciális üzleti aspektussal nem foglalkozom.

      Törlés
  2. Először is köszönöm mindenkinek, aki reagált, nagyon hasznos visszajelzések ezek.
    Kicsit kivártam, hátha lesz még, és van néhány dolog, aminek kapcsán itt reagálok, de lehet, hogy további, akár személyes megbeszéléseket is kezdeményezek, főleg Hapci és Ehran bevonásával.

    1. Én sem értem a QR kód hasznát egy app-nál - mármint, hogy mire lehet használni egy ilyen app-ban
    2. A konyhatípusok finomításánál - ha jól értem - leginkább a magyar konyhát kellene irányzatok szerint cizellálni. Itt lehet, hogy elindítok majd Hapci mesteren keresztül egy kötetlen beszélgetésre vonatkozó meghívást, aminek keretében elérhetünk a magyar éttermek tipizálásának legmagasabb fokáig, mint újkori gasztro-enciklopédásiták.
    3. Funkciók tekintetében ezek az elképzeléseink: http://fineguide.hu/hu/info/fineguide-premium-3.html, de ezt a listát természetesen újra lehet írni, át lehet alakítani.
    4. A meglévő funkciók és a felület tekintetében nagyobb, egymástól távolabb lévő gombokra biztosan szükség lesz, plusz az új funkciók is fogják az ergonómiát befolyásolni.
    5. Az ételek (teljes étlap vagy akár csak az egyes éttermek specialitásai) óriási adminisztrációs igénnyel és a vendéglők aktív részvételével párosul, ám az éttermek nagy része arra sem vette a fáradtságot, hogy egy fotót küldjön nekünk email-ben, pedig ingyenes a megjelenés az App-ban és ezen nem is akarunk változtatni.

    Szóval összességében mi is sokat tanultunk már eddig és még sokat fogunk is. Az újabb fejleményekről, fejlesztésekről Hapci mester segítségével fogunk értesíteni mindenkit. Remélem. :)

    VálaszTörlés
  3. Asus Transformer Prime ICS nem telepíthető

    VálaszTörlés