Spenótos palacsinta zöldborsos juhtúróval töltve

Mit együnk ma?
A kérdés múlt pénteken vetődött fel; a héten mögöttünk volt már éttermi étkezés és pizzarendelés is.
Kamilla ezúttal - a szokásos ad hoc módon - könnyű palacsintaebédet hozott össze.


Palacsintatészta
  • 45 dkg spenótpüré (mélyhűtött)
  • 3 tojás
  • 17 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek szőlőmagolaj

Töltelék
  • 10 dkg juhtúró
  • 14 dkg tejföl
  • 2 ek mascarpone
  • 1 újhagyma
  • 1 tk zöldbors
  • 5 db ringli
  • szerecsendió

A technológiára nem vesztegetném a szót, a palacsinta sütésére figyelni kell (a spenót miatt a szokottnál több időt és tojást igényel).
A fentiekből 11 db ronda és finom palacsinta lett. Főételként fogyasztottuk, de 4 főre előételként vagy köretként (pl. kacsamellhez) is kellemes lehet. Izsáki arany sárfehért kortyoltunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése