Ezt a tésztát a Fény utcai piacon levő Itália Zamata boltban szerezte be Kamilla. A céget nem akarom különösebben reklámozni - mivel nem fizettek érte és vásároltunk ott egy Santa Rosa márkanevű, Unilever terméknek bizonyult, drága és nagyon ócska narancslekvárt is -, de ez a tészta finom és szép. A vastagsága miatt hosszabban (16-18 perc) kell főzni, mint a megszokott tésztákat, viszont picit más élményt is ad a fogyasztása, feldobhatunk vele ünnepi alkalmakat.
Mi legutóbb zsályás bolognai raguval ettük, előtte pedig egy tonhalas-kapribogyós verziót próbáltunk ki vele.
Orogiallo Strascinati Colorati
Gyártó: Pastificio La Bolognese s.r.l., Olaszország
Forgalmazó: Clean Shop Kft., Taksony
Beszerzési ár: 1000 Ft/500 g (Itália Zamata)
Összetétel: durumliszt, víz, színanyag 3% (paprika, spenót, kurkuma, cékla, tintahal)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én már nagyon vigyázok ezekkel a kövér vastag tésztákkal (olívalevél), mert ezekre nem igaz, az, ami az alaptérsztákra, hogy szinte lehetetlen elrontani. Ezeket tulképpen könnyű elrontani, és kevés szósz megy hozzá jól. A tonnót pl. hirtelen nehezen tudom hozzá elképzelni. A zsályás bolognai biztosan jó lehetett. De ezek annyira tömények, hogy simán csak vajjal leöntve köretként biztos tök jó. És sok ízük is van, némileg búzadarás, nem biztos, hogy mindenkinek bejön.
VálaszTörlésIgaz, a zsályás jobb volt hozzá - de a másik kombinációval se volt nagy baj.
VálaszTörlés