(V)együnk szart: keserédes savanyúság Galgahévízről

Elég nehezen lepődöm már meg a bolti és nem bolti savanyúságok "minőségén" - a Vecsési márkanév hazájában lassanként nehezebb tisztességes savanyúságot venni, mint megyényi területen találni egy jó cukrászdát. Igazából ezt a márkát (Darnyik) nem is akartam kipécézni, csak ez volt a legutóbbi ilyen élményem. A CBA-boltokban terjesztett Brunner & Brunner pont ilyen, a kedvenc zöldségesemnél kapható Marci-féle (nyilván sokkal kézművesebb, haha) se jobb hajszálnyival se, és bőséggel belefuthatunk hasonlóba a rendkívül autentikus piaci savanyás néniknél.


Tehát kinyit az ember egy ilyen savanyúságnak csúfolt rettenetet és ízre nem tudja beazonosítani a benne található zöldségeket. Eszi a káposztát, az uborkát, a paprikát, a répát, és a szemmel érzékelhetőn meg némi állagbeli eltérésen kívül nem érez köztük semmi különbséget: minden nagyon savanyú, ugyanakkor nagyon édes is, majd legvégül gyógyszeresen keserű. Az utóbbi íz lecsengése komolyabb, mint egy nagyon jó boré, fogmosással is vagy 30 percig megmarad.
Ezt a savanyút Kamilla vásárolta valahol. Nem vagyok különösebben válogatós és sokszor írtam már, hogy élelmiszert lehetőleg nem dobok ki, de ilyet és hasonlót nem szeretnék enni soha többé. Ha kiesszük (jajj) vagy kiöntjük a beltartalmat, a műanyag kübli azért jó valamire: remekül lehet benne levest hazaszállítani...

Darnyik-féle vágott vegyes savanyúság
Gyártó: D & D Kft., Galgahévíz
Forgalmazó: -
Beszerzési ár: - (500 g)
Összetétel: savanyított zöldségcsíkok (káposzta, uborka, paprika, sárgarépa), ivóvíz, konyhasó, étkezési sav (ecetsav, citromsav), tartósítószer (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), szilárdító anyag (kalcium-klorid), antioxidáns (kálium-metabiszulfit), fűszerek, mesterséges édesítőszer (nátrium-szacharinát)

4 megjegyzés:

  1. Állati finom,meg tudnék enni délelőtt és délután is egy-egyacskóval.Ha megtalálom a neten,rendelek egy kartonnal,
    meg atöltött uborkájukból,meg atöltött paprikájukból.Józsi-Győr

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom,rég ettem ilyen jót,pedig nagyon válogatós vagyok.

    VálaszTörlés