Olivola - Itália megérkezett Kecskemétre

Kecskemét olyan nekem, mint Szombathely: évi egyszer járok ott, üzletileg.
Idén szép idő volt azon a szeptemberi szombaton, kiülős helyet kerestem ebédelni. Az Olivola nevű új olasz étteremről jót olvastam (vagy promót, csuda tudja) - egy kísérletet megért a dolog. Az étterem terasza a szépen felújított főutcán hívogat, mellette fagylaltozót is üzemeltet az olasz tulajdonos.


A felszolgáló hölgyek magyarok, kedvesek, csinosak, s nem hablatyolnak olaszul, tehát a kezdés ígéretes.
A leves (fokhagymakrémleves pirított kenyérkockákkal, 1390 Ft) nem annyira. Az adag szép nagy, de ennyi pénzért várnék valami extrát a jócskán túladagolt són kívül is. Például készíthetnék a levest sült fokhagymából, annak jóval decensebb íze van. A kenyérkockákat meg illene darabonként lepirítani, nem pedig egy szelet pirítóst kockákra trancsírozni, így ugyanis 2 másodperc alatt szottyosra áznak szegények.


Az Olivola pizza (pikáns szalámi, paprika, fekete olíva, scamorza sajt, 2590 Ft) aztán jobb kedvre derít. Nem lehet rajta fogást találni, a tészta vékony, itt roppan, ott puha-rugalmas, a szósszal nem spóroltak, a feltétek is nagyon rendben vannak minőségben és mennyiségben egyaránt. Csak a legjobb pizzákkal történik meg, hogy a szélét helyben megeszem, és nem viszem haza Kamillának rágcsálni valami krém mellé.
A tiramisu (990 Ft) is erős darab, jó állaggal és arányokkal, visszafogottan édesítve, optimális adagban, a tetején "érdekesítő" ropogós csokiforgácsokkal.


Egy közösségi étteremértékelő (vicc)portálon olvastam panaszként egy csalódott vendégtől, hogy az Olivolában tojással készítik a carbonarát. Remélem, megtartják ezt a rémes szokást.
Itália - és a jobb fővárosi olasz éttermek árszínvonala - megérkezett Kecskemétre.

www.olivola.hu
(látogatás időpontja: 2014. IX. 6)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése