Komárom felől érkezünk Tátra a 10-es úton Kamillával. A Duna egyik holtágának partján emlékszem valami kis helyes vendéglőre, amit már hosszú kilométerek óta nem találok. Az Öreg Halász Hotel & Étterem impozáns épülete nem hasonlít régi emlékeimre, ráadásul az út Dunával ellentétes oldalán áll, viszont már nagyon éhesek vagyunk. Megállunk.
Az épület korábban Öreg Halász Csárda néven működött, aztán átépítették és új funkcióval bővült. A beltér világos és tágas, nem a retro csárdafílinget hozza, bár faborítás található a plafonon. A helyiség közepén jópofa kemence áll, két asztalnál ülnek vendégek.
Kedves pincérünk azonnal érkezik az étlappal, ami nagyjából a szokásos klasszikusokat tartalmazza, az elképzelt árakon. Mindketten halra vágyunk, Kamilla harcsapaprikást rendel túrós csuszával, én meg a marhapörkölt-galuska kombináció előtt kérek egy fél adag halászlevet harcsából. Ez remek választásnak bizonyul, a fél adag is bőségesen tartalmaz jó minőségű halat, a lé harmonikus.
A főételekkel már nem vagyunk ennyire elégedettek, bár (vagy sajnos?) brutális adag mindkettő. Kamilla paprikását például alig tudja letenni a pincér az asztalra, a szaft kiöntéssel fenyeget a jókora tányéron. A halra nem lehet panasz, viszont a szaft túlzott mennyiségű és meglehetősen híg, a rengeteg tészta is kissé vizes. A szakács mindezt tócsányi híg tejföllel súlyosbította. Így aztán Kamilla kihalássza a "levesből" az értékes részeket, a többi pedig a tányéron marad. Nem szép látvány. A pörköltöm másodlagos frissességűnek tűnik, keverednek benne a puha és keményebb húsdarabok, a szaft fáradt-sós íze se vonzó. A galuska rendben van, csak eszetlen mennyiségű. Az adag harmada a tányéron marad, pedig pörköltimádó vagyok, fél kiló pöri-nokedli keverék elfogyasztása se szokott gondot okozni.
Nagyokat szuszogunk, rövid töprengés után leteszek róla, hogy kíváncsiságból megkóstoljam a hagyományos desszertválaszték egyik darabját. A számla némi aperitiffel, borral és egy káposztasalátával kiegészítve 8000 Ft körül jár, ami méltányos összeg, ha a mennyiséget és a halászlé minőségét vesszük figyelembe. A főételek alapján viszont a táti Öreg Halász egyelőre nem kerül be a csárdaválogatottamba, ami sajnos továbbra is mindössze négy tagból áll (Halászcsárda - Százhalombatta-Dunafüred, Sótartó Halászcsárda - Szeged, Szúnyogszigeti Halászcsárda - Pákozd, Udvarház - Bánd).
Konyha: 4.5 (átlagos)
Árszint: 2.5 (alsó középkategória)
Ár/érték: 1.8 (minőséggel arányos árak)
www.oreghalasztat.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése