Estebéd Tényőn - Dombi és Fiai Fogadó

Győrben támadt teendőm, egy kedves (?) vevőnek segítettem összeszerelni a metszőollóit. Kissé elhúzódott a dolog, közben B Ménfőcsanakon várt, hogy elmenjünk ebédelni. Ő déltájt szokott ebédelni, tehát a konzervatív időpontot terveztük, de másként alakult. A kiszemelt ménfőcsanaki étteremben zárt rendezvény volt, így került képbe a Dombi és Fiai Fogadó, ahová B-ék a járvány előtt még rendszeresen jártak.

A fogadó Tényőn nem a főút mellett van, egy dombra kell hozzá felkanyarogni. Népszerű helynek tűnik, rejtett lokációja ellenére egy csomó autó állt előtte. A földszinten tele is voltak, minket a pincébe vezettek le.

Az étlapon halak s vadak, mi jó falat - mindketten szarvast választottunk főételnek. Előtte gombaleveseket (2190 Ft) ettünk, B szegfűgombát vadhúsgombóccal, én pedig vargányakrémlevest füstölt csülökkel. Ez utóbbi elég különös párosítás, az extrém mennyiségű csülökkockával még különösebb, de legalább nem sajnálták tőlünk, már a levessel szinte jól lehetett lakni. A szarvasételekhez többnyire röszti jár, amit én nem szeretek, ki is cseréltettem a köretet dödöllére. B hecsedlis szarvasa (6490 Ft) és a rókagombás szarvas (6390 Ft) egyaránt jó volt, az adag fogadóhoz képest nem túlméretezett, hanem pont kellemes. Dödölléből sajnos ettem ennél jobbat, mégpedig Nagykanizsa mellett, a Szőlőskertben, ott ruganyosabb az állaga és jobban lepirítják.

Fejenként egy desszert már nem fért belénk, ezért közösen rendeltünk egy tiramisut (1990 Ft). Ez poénos módon az asztalnál készül, á la minute: kotyogós kávéfőzőben hozzák a kávét, amit a babapiskótára csurgatnak, majd a főző belsejéből előkerül a krém is. Az alkotási folyamat kakaószórással végződik, aztán várhatunk kb. 10 percet, amíg a piskóta nagyjából átázik. Ekkor megkapjuk az eredményt, egy túlédesített, de méltányolható tiramisut, ami élvezeti értékben csak kissé marad el az előre elkészített, hűtőben várakozó és azonnal fogyasztható példánytól...

A szertartás után megnéztük a gasztrokomplexum további részeit: kisebb vadasparkot épített a lelkes tulajdonos a fogadó köré, valamint sportpályát és rendezvénytermet minikápolnával. A hely kirándulásra csábít, majd előtte vagy utána egy jó ebédre, átlag csárdánál-fogadónál szebb tálalással, kisebb döccenőkkel.

(látogatás időpontja: 2024. II. 10)

2 megjegyzés:

  1. Kedves (?) vevő biztos boldog a kérdőjel miatt, élményt adsz az olló mellé

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először nem volt kedves, aztán kedves lett - nyilván adtam valamit (élményt?) az olló mellé.

      Törlés