Hétköznapok Budatétényben

A Hétköznapokról a Dining Guide-on olvastam: egy korábban a csúcsgasztronómiában (Salt) dolgozó szakács (Sajben Csaba) előbb BBQ-helyet gründolt a budafoki Duna-parton, aztán következett ez a miniatűr pizzázó. Kizárólag hétköznap üzemelnek és a nápolyi pizza egyik verzióját (canotto) készítik high-tech kemencében.

A Hétköznapok pizzájának széle a "sima" nápolyihoz képest is lufisabb-puhább-szélesebb, a feltétezéssel pedig láthatóan az ínyenc igényekre fókuszálnak mind minőségben, mind esztétikailag. Legutóbb nápolyi szalámis (grillezett kápiapaprika, olíva, 3590 Ft), csabai kolbászos (spenót, lilahagyma, savanyított mustármag, 3590 Ft) és szarvasgombás-parajos (szarvasgombás pecorinokrém, konfitált paradicsom, grana padano sajt, 3990 Ft) példányokat ettünk, mindegyik remek volt.

Ami nem remek, hogy az augusztusi ebéd előtt megbüntettek a rendőrök Szigetszentmiklóson (lejárt az autóm műszakija), és az sem remek, hogy a Hétköznapokban nem tartanak bort, amiből jól esne egy deci a pizzához, természetesen majd az ostoba zéró tolerancia megszüntetése után. Ha valaki nem óhajt sört vagy drága minipalackos proseccót inni, érdemes átsétálni kávéért a szomszédos Brucker pékségbe (társvállalkozás).

(látogatás ideje: 2023. VIII. 29, IX. 22, XI. 16, XI. 29)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése