Natalis, Budapest idei tortája

Budapest tortája idén a Natalis lett, a belvárosi Auguszt egyik cukrászának kreációja. A Natalis Budapest létrejöttének 150. évfordulójára készült és jobban sikerült az átlagos országtorta-szintnél. A belvárosi Augusztba nem járok, így a Pavilonban kóstoltam meg.

Auguszték modernista süteményei, pl. a pisztáciás-málnás Pisze drágábbak a hagyományos tortáknál. Ebbe a vonulatba illeszkedik a Natalis, ami 1590 Ft, és akkora, mint a Pisze, tehát nem kicsi. A neten mogyorós-kávés-csokis süteményként olvastam róla, de az összhatás dominánsan mogyorós, mellette inkább a feketeribizli érezhető intenzíven, aztán van benne nyilván kávé és csoki is, meg némi ropogósság. A sokrétegű torta ütőkártyája az igen jól eltalált, intenzív és kellemesen lágy, majdnem mousse-állagú mogyorókrém - még éppen szeletelhető és vágható a sütemény a szétesés veszélye nélkül.

Remélem, a Natalis megmarad az Auguszt kínálatában, de nyáron a Pavilonban baj lesz vele, ha továbbra sem fejlesztik a pult rendkívül gyenge hűtőrendszerét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése