Sárika édes

Az Édes Sári cukrászdára még a Kanizsai utcában figyeltem fel. A parányi üzlet egy szuterénben bújt meg, egyetlen asztalkával, a pultban a süteményeket készítő, mosolygós Sárival. Sári utóbb nagyot álmodott és felköltözött a fényre: a Bártfai utca sarkának közelében tevékenykedik, egy jóval nagyobb helyiségben, ahol már számos asztal vár minket és vizes blokk is akad. A sütemények ennek megfelelően megdrágultak, de még mindig itt kaphatunk talán legolcsóbban tisztességes szándékkal, jó anyagokból elkészített tortákat Budán.

Nagyjából minden 900 forintba kerül, a kedvenceim a tarte-ok: a nagy klasszikus csokis-málnás, a mogyoróvajas, és a kissé újabb tiramisu-tarte. Erős versenyző az erdei gyümölcsös sajttorta és a mangós-málnás darab is, és igen jók a brownie-k. Az Édes Sárit magamban a hivatalosan valószínűleg nem létező házias+ kategóriába sorolom, tehát a sütemények finomak, de küllemben-technológiában nem haladják meg számottevően az otthon is elérhető szintet.

Sárinak az új helyen már több segítője van, így a pultban ritkán látom, a konyhába vezető résen belesve viszont annál gyakrabban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése