Normafa Síház

Újra kinyitott a régi síház étterme, ezúttal egészen nagyszabású kivitelben, új épületrészekkel, terasszal, modern magyar konyhával és pizzával. B-vel próbáltuk ki.

A Normafa környékének átalakítása a fizetős parkolás megjelenésével járt. Bedobáltam bő egy órára való aprót, aztán meglepetés ért: két nappal későbbre szólt a parkolójegy dátuma. Egy másik pórul járt autós elmondta, hogy csak hétvégén kell fizetni. Ez örvendetes, de nem hiszem, hogy ezt ne lehetne a (szar, érintőképernyős) géppel máshogy megoldani.

No mindegy, besétáltunk az étterembe. A számos helyiség közül a leghátsót választottuk, mert ott volt leginkább élet. Ettünk két remek édesburgonya-krémlevest (2300 Ft), utána B a Kovács Árpád paprikás csirkéje (3600 Ft) névre keresztelt tételt választotta, én pedig - ellenállva a halászlé csábításának - a sütőtökös pizzát (3950 Ft). A paprikás csirke kiváló, de a sajátos névadáshoz képest nem annyira extrém verzió, mindössze a kápiapaprika-kockák és a méretes specli teszik érdekesebbé. A tökkrémes-tokaszalonnás-lilahagymás-ricottás pizza komoly pizzériában is versenyképes lenne. A mosdó meglátogatása közben megfejtettem a titkát: az egyik kisebb terembe beépítettek egy csúcskategóriás kemencét.

Egy pohár drágább vörösborral és egy kávéval, meg a szervizdíjra pakolt pici jattal 18000 forintot fizettünk és igen elégedettek voltunk. Kíváncsi vagyok, hogy az eklektikus kínálat miként fog működni a jövőben.

(látogatás ideje: 2023. X. 26)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése