Etyeki pince, a tulajdonos Gervai János az Onyx sommelier-je (volt). Azért is kedves nekem, mert amikor elkezdett szőlészkedni-borászkodni, tőlem vett metszőollót. Így a számomra kissé nemszeretem szovinyont választottam egy édesburgonyakrémmel szervírozott tarjasteak mellé (amihez nem különösebben passzolt) a Harley Davidson-szalon Budaörsi úti éttermében.
Ha ilyen lenne minden sauvignon blanc, talán gyakrabban innék - bodzás, de nem pacsulisan, és az illatban fű és zöldfűszerek is keringenek. Kóstolva szintén bodzás picit, citrusokkal, zöldfűszerrel, enyhe tonikos fanyarsággal. A szép savakat saccra 2-4 gramm maradékcukor kerekíti. Különösebb tömörsége nincs, de a maga műfajában abszolút értékelhető darab.
5+ pont, 1200 Ft/dl (Open Road)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése