Muskotályos újrakezdés - Feind Sárgamuskotály 2016

Nehéz újrakezdeni. Télen (metszőollószezonban) egyre több a munka, és ha éppen ráérek, akkor se az írás kapcsol ki legjobban - inkább teniszezem, olvasgatok, vagy szimplán heverészem. Márciusban poénos lett volna újraindítani a posztolást, ki is találtam a címet (MÚK: márciusban újrakezdem), aztán jobban esett nem írni. Áprilisban dettó. Már május van, éppen fél éve szünetel a blog. Ha ennél is tovább szünetel, az már a vég. A blog vége. Valamikor szerettem blogolni, tehát most írok újra. Egyelőre egy rövidet, és abszolút nem biztos, hogy lesz kedvem munkaigényesebbeket (étteremkritikák) is publikálni...


Feind Lajos borai a fejemben valahol a Hilltop-Nyakas-Frittmann vonalon helyezkednek el: elfogadható minőséget nagy volumenben előállító borász ő. Borainak természetes közege a különféle marketek polcrendszere, annak is a középtája. Egyszer jártunk nála Balatonfőkajáron, lenyűgözött a magnum kiszerelésű vörösborainak árszintje, majd a bevásárlás után a palackokban talált minőség kevésbé. Viszont a normál palackban több láncban kapható, Balaton nevű olcsó vörös házasítása és a kissé drágább shiraz-merlot meggyőző - jól csúsznak és mentesek az elemi hibáktól, versenyképesek a hasonló árfekvésű import vörösborokkal.
Ez a sárgamuskotály nem tetszett. A muskotályos buké orrba tolakszik, talán túlzottan is, kóstolva viszont a citromos hangulatú savak mindent visznek, némi kesernyével a zárásban. Koncentrációt nem várunk ebben az ársávban, kedvességet viszont várnánk, de a beltartalom nincs összhangban az illattal.

Feind Sárgamuskotály 2016
Termelő: Feind Borház, Balatonfőkajár (www.feind.hu)
Beszerzési ár: 1200 Ft/0,75 l (Spar)
Pont (1-10): 3 (gyenge)

2 megjegyzés:

  1. Hát, a MUk-hoz nem kellett sokat gondolkozni, '56 után volt ilyen (tegyünk gyertyát az ablakba)
    Az eredményt ismerjük :(

    VálaszTörlés