Nem mind arany, ami Caffarel

A Gianduia nevű háromszögletű, intenzíven mogyorós édesség a Caffarel cég találmánya. A Gianduia annyira nem lett ismert, mint mondjuk a Nutella, de sokkal jobb - az eredetit kézműves csokoládékhoz hasonló áron mérik. Más gyártók gyengébb minőségű, zacskós kiszerelésű utánzataival sűrűn találkozhatunk élelmiszerüzletekben, az eredeti pedig létezik táblás kiszerelésben is.


Sajnos az összetételt nem böngésztük át figyelmesen, így aztán belekóstolva csalódás ért: ez a csokoládé jóval kevésbé mogyorós, ellenben rettentő édes. Ez persze, nem meglepő, a mogyorótartalma alig fele a klasszikus, háromszögletű kiszerelésnek, a kakaótartalom (30%) se feszegeti a tejcsokoládék határait. Az élvezeti faktor nem magas - ha a prémium kategóriát sejtető árral összevetjük, simán worst buy.

Gyártó: Caffarel S.p.a., Olaszország (www.caffarel.com)
Forgalmazó: Brandmix Kft., Vác
Beszerzési ár: 1500 Ft/100 g
Összetétel: cukor, kakaóvaj, mogyoró 15%, kakaómassza, teljes tejpor, mandula, szójalecitin, vanillin

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy én keverek össze valamit, de ilyen kakaótartalmú csokit majdnem a tizedéért lehet kapni pl. a Lidl saját márkás termékei között...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, de ettől még ez a csoki lehetne remek, nem a kakaótartalom az egyetlen meghatározója a minőségnek.

      Törlés
    2. Értem.Nem tartozik az eredeti cikkhez, de közben megkóstoltuk az általam fent említett csokikat. (Utoljára vagy egy éve vettem ilyet, akkor más volt a csomagolás, és az ízválaszték is. Utána több hónapra eltűnt több íz is belőle,nemrég új csomagolással,és több ízben lehet kapni.)
      Szerintem ennyi pénzért ebben a kategóriában rendben vannak, bár a kókuszos mintha édesebb lenne, mint a régi köntösben....

      Törlés
    3. Ritkán járok Lidlben, a J.D. Gross márkájú csokikból szoktam venni, azok nagyon rendben vannak az árukért.

      Törlés