Idén Szó Gellért salgótarjáni cukrász (G&D Kézműves Cukrászat) pannonhalmi barackpálinkás karamelltortáját választották a hagyományos kategóriában, és cukormentesben is barackos variáció (barackos buboréktorta - Horváth Cukrászda, Budapest) győzött. A Böszörményi úti Szamosban, borús ég alatt kóstoltam meg az országtortát.
A pálinkával locsolt mandulás piskótarétegek között barackzselé, fölöttük karamellmousse található. A pikánsan savanykás barack üdítően ellenpontozza a sok (és erősen zselatinos) karamellkrémet.
A torta illeszkedik a korábbi években is előtérbe helyezett sok krém/kevés piskóta vonulathoz, szerintem a jobban sikerült darabok (szatmári szilvatorta, almás máktorta, grillázsos diótorta) közé tartozik.
Az országtorták mennyiségi inflálódását továbbra se értem - a cukormentes győztes koncepcióban és küllemre nagyon hasonló. Idén már választott magának tortát a Honvédség is, jövőre remélhetőleg lesz tortája a NAV-nak...
Három napig Somoskőn leszünk, talán befordulunk a G&D-hez
VálaszTörlésA faszbukoldal alapján szimpatikus cégnek tűnik, a hasonló fővárosi helyek alatti árakkal.
Törlés