Cseresznyés-meggyes-joghurtos pite

Kamilla kapott egy halom cseresznyét és meggyet, sütemény készítésével akarta gyorsítani a fogyásukat. Először clafoutis készült, majd ez a joghurtos pite. Az utóbbi üdeségével egyértelműen a clafoutis fölé kerekedett a júniusi kánikulában.


Tészta
  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj

Krém
  • kb. 50 dkg cseresznye és meggy
  • 2 natúr joghurt
  • 1 doboz (25 dkg) mascarpone
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom héja
  • fahéj
  • 4 db lapzselatin

A kekszet mozsárban összetörjük (nem porrá!) és eldolgozzuk az olvasztott vajjal, majd vékonyan kibélelünk vele egy 30 centis kerámia tálat.
A gyümölcsöt kimagozzuk, a felét leturmixoljuk és összekeverjük a joghurttal, mascarponéval, cukorral, lereszelt citromhéjjal és ízlés szerinti fahéjjal. A zselatint kevés vízben melegítve feloldjuk, kihűlés után a krémbe keverjük. A gyümölcs másik felét egészben vagy kettévágva beleforgatjuk a krémbe. A krémet elterítjük a kekszágyon.
5-6 óra hűtés után fogyasztható, újabb 5-6 óra múltán elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése