Tészta
- 20 dkg vajas keksz
- 10 dkg vaj
Krém
- kb. 50 dkg cseresznye és meggy
- 2 natúr joghurt
- 1 doboz (25 dkg) mascarpone
- 3 ek cukor
- 1 citrom héja
- fahéj
- 4 db lapzselatin
A kekszet mozsárban összetörjük (nem porrá!) és eldolgozzuk az olvasztott vajjal, majd vékonyan kibélelünk vele egy 30 centis kerámia tálat.
A gyümölcsöt kimagozzuk, a felét leturmixoljuk és összekeverjük a joghurttal, mascarponéval, cukorral, lereszelt citromhéjjal és ízlés szerinti fahéjjal. A zselatint kevés vízben melegítve feloldjuk, kihűlés után a krémbe keverjük. A gyümölcs másik felét egészben vagy kettévágva beleforgatjuk a krémbe. A krémet elterítjük a kekszágyon.
5-6 óra hűtés után fogyasztható, újabb 5-6 óra múltán elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése