Végre egy finom narancslekvár...

A Mogyoródi úti Varga Márton kertészeti iskolában húsvét táján kiállítottam. A szomszédos termekben élelmiszeripari szakképző iskolák diákjai árusították saját termékeiket. Ez a lekvár lett az egyik vásárfia.


Számos rossz narancslekvárt vásároltunk az elmúlt években, jót meg nem nagyon találtunk. Nem gondoltam, hogy élvezeteset pont magyar gyártmányban lelünk, de aztán mégis.
Ez a lekvár nem sűrítményből készült, így nincs telenyomva zselésítő anyaggal és glükóz-fruktóz sziruppal, nem is főzték rommá, kissé darabos állagú és természetes narancsízű. Ha jól látom a forgalmazó honlapján, a cég tagjai részben a Bercsényi M. iskola tanárai - remélhetőleg áttételesen az oktatást is támogatjuk, ha megvásároljuk az iskola tanboltjában és számos más helyen forgalmazott kiváló lekvárt. Mondjuk egy multi által kínált, alig valamivel olcsóbb sz*r helyett.

Narancslekvár nádcukorral
Gyártó: VM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanműhelye
Forgalmazó: Diatra Mérnöki Iroda Kft., Budapest
Beszerzési ár: 600 Ft (220 g)
Összetétel: narancs, nádcukor, pektin, étkezési citromsav; 100 g termék 108 g narancs felhasználásával készült és 19,8 g hozzáadott nádcukrot tartalmaz

3 megjegyzés:

  1. Hm... narancslekvárt otthon szoktam készíteni, a magunk gusztusára (a sárga héja is benne van juliennre vágva)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom lehet. Mi még nem próbálkoztunk vele itthon, pedig elég sokat fogyasztunk.

      Törlés
  2. tudtommal az angolok nem (csak) "sima" narancsot használnak, hanem vmilyen keserű narancsot is (sevillai, curacao)

    VálaszTörlés