(V)együnk szart: a tenger lengyel gyümölcsei

A karácsonyi édességcunami része volt ez a doboz is, tán Kamilla mamájától kaptuk.
A "tenger gyümölcsei csokoládéból" műfajt a belga Guylian cég találta fel, az ő termékeikkel találkoztam először s máig is ezek a legjobbak. Nyolc-tíz éve még szerettem az ilyen, nugátkrémmel töltött holmikat, ma már kevésbé kevésbé bírom ezt az édességi fokozatot, tehát az eredetit se vásároljuk.


Pedig az eredeti minőségi anyagokból készül és igen visszafogottan édesített holmi a Wojenkowski úr brodnicai üzemében készülő "finomsághoz" képest. Nem akarok kertelni: ilyen undorító csokoládés terméket már rég kóstoltunk, mint ez a lengyel F.O.S. Én megettem pár szemet ismeretszerzés céljából, Kamillának csak az egyik darab fele ment le belőle.
Elvileg négyféle íz (mogyoró, kakaó, tej, toffi) található a dobozban, a gyakorlatban alig lehet őket megkülönböztetni, a brutális mennyiségű cukor és a rengeteg adalék mindent elfed. A rettentő édesség kevéssé kívánatos, pasztás-kenődő állaggal és orbitális műanyagízzel párosul. Az utóbbi a falat közepén jelenik meg, és utóízként hosszan megmarad. Talán ilyen lehet, ha frissen készült édes PVC-t szopogatunk, bár ebben nem lehetek biztos.
A lengyel cég feltehetőleg a Kraft Foods leányvállalatának pályázik, hiszen a felvásárlásuk után semmilyen innovációt nem kellene végezni: ezt a csokit nem kell lerontani és teszkógazdaságosítani, eredeti állapotában is alkalmatlan emberi fogyasztásra.
[Megnyugtató, hogy a gyártó rendelkezik PN-EN ISO 9001 szabvánnyal megegyező minőségkezelő (hahaha) és HACCP rendszerrel.]

Vobro Frutti di Mare
Gyártó: Vobro (Wojciech Wojenkowski), Lengyelország (www.vobro.com.pl)
Forgalmazó: -
Beszerzési ár: -
Összetétel: csokoládé 43% (fehér csokoládé: cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, tejsavópor, emulgeálószer: szójalecitin, E 476 és E 492, aroma; étcsokoládé: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, tejzsír, emulgeálószer: szójalecitin, E 476 és E 492, aroma), hidrogénezett növényi zsír, sovány tejpor 15,6%, cukor, mogyoró 2,8%, teasüteménytörmelék (búzaliszt, cukor, hidrogénezett növényi zsír, burgonyakeményítő, térfogatnövelő szerek: E 223, E 500 és E 503, tejsavópor, glükózszirup, só, aromák, szójalecitin, színezék: E 250d, kakaópor, savanyúságot szabályozó anyag: E 330), kakaópor 0,8%, dextróz, tejsavópor, aromák, szójalecitin, só.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése